Мрънководител

За безплатното сиренце с д-р Мирослав Ненков

Публикувано

Съжалявам, че хванах само последната част от интервюто с Мирослав Ненков, но все пак и тези три минути се оказаха достатъчно концентрирани откъм тежки обвинения спрямо „комунистическите хора“ и техните разбирания за безплатно здравеопазване.

Ама какво означавало значи „безплатно здравеопазване“!?
Нямало такова нещо или поне не трябвало да има, то не, че го има, ама и да не сме си помислили нале.
Безплатно било само сиренцето в капана.
Всъщност не – безплатен бил само секса при комунистите.
Това ей така вметнато – сигурно защото във всяка история трябва да има поне малко секс, за да привлича вниманието и да е интересна за публиката.

Защо лекарите пък трябвало да се обаждат на пациентите си и да ги канят на профилактични прегледи – да не би чернодробната цироза да била тяхна, на лекарите. Нееее, тя си е на хората. Да мрат, като не се обаждат да си запазят час.
И дава пример с прическата на Жени Мамарчева (мноо кофти фризура впрочем – като на непълнолетна циганска булка веднъж вече дупена).
Примерът е следния: „Вий ся, ако искате да си напрайте преческа, нали няма чакати фрезьорката да ви са обади? – вика – Вий ша отиди, нали? Щото сий ваша работа дали шса фризирати, дали не.“
Да, чудесен пример. Релевантен един вид. Напълно се припокриват двете неща, не ли?

Въобще, стига с това комунистическо мислене, комунистически хора такива!
Всичко тряа са плаща, а ако парите не ви стигат да си платите…ми, ша ва праят да умиргате.
Не е нужно държавата да се загрижи за населението си, така щото то да е здраво, да просперира и да се множи, за да може и самата държава да върви напред и нагоре – това е остаряло мислене. Една държава трябва да бъде търговски ориентирана, комерсиално насочена и ако за това е нужно да се мине през нашите трупове, то нека бъде така!

Ироничното е, че този калмук е плод на безплатен секс по комунистическо време. А специално той, е редно да си плаща сега, и то яко, за възможността да развива смахнатите си теории в условия на разпасана демокрация и дивашки капитализъм…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *