Виктория Тинтерова

За важните и умни хора

Публикувано

Днес не ми се плагиатства хич, но ще преодолея себе си…
На, по, пред, зад …. ? ! / и т.н., плагиатствам….
В следващият текст ще се опитам да не крада думите на важните и умни хора, обещавам. А после ще направя нещо значимо, та да не ми е толкова незначителен живота.

Например… и аз не знам – чиниите ли да умия или да набия детето? А може и да си накъдря косата….
Папата си тръгна, та не мога да запълня незначителното си съществуване с пипане на папа… А и да исках, Баце така го увъртоли в правителства и кметове, че надали щях да мога да се добера до него.

Хубаво беше папата тук, та да разбере от външната ни министерка, че външните министри на целия сват са му фенове. Аз на мястото на външните министри на външните страни, щях да изпратя една нотичка, деликатно така, да питам, що туй създание говори от мое име… Ма хората са възпитани, а възпитаните хора отминават с усмивка всякакви прояви на ненормалност.
Така и аз, казвате, да отминавам… На мен ми е малко трудно, щото съм една тъпа лелка, нали.

Тия дни много ми хареса как телевизора на нова раздели екрана на две и прожектираше на лявата половина папата как се вози в папамобила, а на дясната – танкове, винтидж автомобили, един-два реда генерали, трите ни самолета и прочие паради. Такова не бях виждала. Много иновативна иновация. Ще ми се така да дават половин турски сериал, половин български. Но понеже дават и други много интересни неща, може и на 4 да го разделят тоя екран, че и халваджаните да гледам.

Баце вика, че всички ние, щото сме добри хора, можем да приютим по някой бежанец, да го нахраним, защото и ние като съюзници имаме вина за състоянието на страните им. После, вика, да ги пратим обратно.. Кога после, не се разбра.

Предлагам пенсионерите да приемат най-много, щото са си вкъщи и са свободни. Щото, ако си работещ човек, няма да има много време да переш чаршафи, да готвиш и прочие грижи да полагаш и може да претупаш някоя грижа и да се изложим пред чужденците.
Да вметна – аз на Баце не съм му съюзник, да нареди там на младите гербери, жените герберки и децата герберчета и техните баби.

Иначе малко се изложихме пред папата накрая, на молитвената там работа за мир, правителството беше напълно изтощено, измръзнало, отегчено и очевидно му се спеше. Това събитие съвпадна с агнешкия обед, след който простите хора смилат в хоризонтално положение.

– Тежка е царската корона! – си мислеше Томето и псуваше наум и п… ох, за малко да богохулствам.

Да обощим:
Аз категорично отказвам да съм съюзник на Баце.
Телевизорите се изпонасраха.
Репортерките, а и не само те, са напълно нефелни.
Като цяло, на 100%, както казват колтурните хора –
адски ми писна от тъпи сравнение между католическата църква и православието. Толкова глупост ни заля, че заприличахме на удавници.
Аха, сега и Гала и панелистите и те.. Даже предлагат религиозно образовани в училищата.

П.П. Надявам се да не съм била много зла, да не съм плагиатствала, но ако неволно съм, то простете! Иначе лелка не съм спряла да бъда, природа, к’во да прайш….

––––––

За Б., западните балкани, мигрантите и папата….

В един бар си къркали разни типове. По едно време един излязъл да се из… нали да такова по малка нужда. След малко се върнал и с едно тенорче викнал:
– Кой ми боядиса коня зелен?
Мълчание.
– Кой ми боядиса коня зелен, бе?
Мълчание.
– А бе, задници такива, кой ми боядиса коня зелен?
От една маса се надигнал един нацепен батка и казал:
– Аз и кво?
Тенорчето се поогледало, поогледало и рекло:
– Хехе, той изсъхна, можеш да го лакираш….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *