Виктория Тинтерова

За кожата на една Камина

Публикувано

Перипета – общинар с вид на камина за един подлез….
Ще бъде прецезирано изграждане на асансьор – същият общинар, член на транспортната инфраструктура на Софийска община

Вчера обещах, че няма да Го споменавам 3 дни. Ама това беше вчера. Днес се отмятам, не мога, не мога да не Го спомена.

Как да коментирам ся снимката Му пред Камината на Белия дом? Та тая снимка е национално богатство! Той и Камината. На тази Камина първият президент на американците си е пекъл на шиш бизонско, намазано с първия сос барбекю. Даже бедрената кост на бизона, старателно оглозгана, стои още там…. Американците си уважават миналото. Е ся, как да не се снимаш с тази Камина?

Поради тази снимка, която е до снимката с галещият папа, Баце е поръчал камина с перипет, добре прецизирана в хола на министер преседателя, в Банкя, щото папа е трудно да се поръча.

Дизайнът на Камината е създаден от рашидов. Може да побере вол, щото не се знае кога ще се наложи да се пече. Например карачанов е подходящ, ама това са само предположения. Отгоре има сребърен барелеф – Баце се ръкува с Тръмп, в който Тръмп е в гръб, щото има и такава гледна точка. Около камината има малки месингови барелефчета от детството, юношеството и младостта Му. По гуменки, с филия с мас, с пищов и кожена тужурка, с брада и без брада и една по-голяма от абитуриентският му бал.

Решетката на камината е от ковано желязо с композиция – Баце посреща Меркел, Мей и Макрон на моста на влюбените. Всички ръчкала за огъня са с дръжчици с неговата глава. Пред камината е просната кожа на … а, не е на корнелия нинова, неее, на бяла мечка е, естествено, такива са традициите….

До кожата има маса и люлеещ се стол. Има и барче футболна топка на една ръка разтояние от стола, пълно с любими питиета. На стената има карта на света, на която с габърчета са закачени Негови снимки със съответните министри, нали се сещате, като знаменца по време на война. Тази с Путин е съвсем малко, така да се каже миниатюра, щото там не беше много хубаво…
Много красива стая с Камина!
Там вечер Той си почива и се радва на живота, далеч от тролове и хейтърите на нинова.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *