Виктория Тинтерова

За кралските работи и други разни

Публикувано

По кошлуковата тиви има сериозен разговор за съдбата на принц Харалампи и жена му с една жена-спец по кралските работи. Жената, вероятно, е дошла с метрото от Младост 3, за да не закъснее… Много ми е интересно. Оптимистично е и съвсем светско. Били близки с руски мелеонер принца и жена му и му гостували в къщата му в Канада. Намеква се за руска връзка и дългата ръка на Кремъл в желанието за еманципация…. Руснаците освен новичоци имат и супер хитри агенти-провокатори на кралски кризи.
Бе въобще – разкош!

След този така привлекателен разговор, почна друг – събиране на капачки и бутилки за кувьози и други, като веноскопи и абокатчета. Също легълца и чаршафи. Така каза инициатора, не си измислям. Ще ни обучават как да мачкаме бутилките, че да се побират повече в единица обем. Това пак организаторът го каза. Ще има по 10 минути инструкции по телевизорите всеки понеделник, сряда и петък от 19 часа, преди новините.. Онази, дежурната по дублажа и рекламите, ще показва как леко и меко да става това мачкане. Отстрани рачков ще ни весели с шеги и закачки, а аутфитът ще е измислен от халваджанката, естествено.

По новините на Нова казаха, че в асфалт в Китай се отворила дупка, пропаднал автобус и загинали хора. Това, викат, се случва МНОГО ЧЕСТО в Китай. Мине не мине и баам – пропада парче асфалт, който поглъща хора, автобуси и сгради. Ама бълха ги ухапала китайците, много са, затва не им пука въобще.

И Пипи разговаря съвсем сериозно с Хемикян за драмата на Харалампи. Много е вълнуващо. И Пипи се вълнува много. И аз се вълнувам. Отивам да си туря една шапка с перо. Ярко зелена имам.
– О, бой – казва Пипи.
Не бой с тояги, а бой-момче, английско възклицание за нещо, което е ужас. В случая – книга от жената на Харалампи за кралския двор. Разбира ги Пипи тез кралските неща, не е няква проста като мен и вас, дето само заплати и пенсии и герб са ни в главите.
Бой, бой… бих възкликнала аз развълнувано, ама нащо бой!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *