Виктория Тинтерова

За купата на Най-големия тъпак…

Публикувано

На 30-тия, юбилеен боксов мач за спечелване на купата НТ
/най-големия тъпак/ сме, драги зрители, връчвана всяка година от минпредседателите, а в последните 15 лично от Бой Коборисов.

На финала се боксира Геог Орби И Марков – състезател тежка категория срещу Комунизма – също състезател тежка категория.

В четвърт финала Георг би То Мабиков, Хар Изанов и дори проф. Атоа Нетахристова.

Пътят беше труден, но славен, драги зрители….
Ето, Георг се появява, заедно и именно с четири души от своя екип. Изглеждат решени тая година да спечелят Голямата награда…. Паричната премия също е голяма, драги зрители… Георг се отзовава с един скок на тепиха… Гол до кръста, мускулите му потрепват от адреналина. Комунизъмът подскача в левия ъгъл.

Гонг!

Георг замахва и прасва едно дясно кроше на Комунизъма…

– Когато дойде 10 ноември, София беше мръсна и грозна и когато строиха комплекса Ленини, ходехме да се дзверим, невиждали до тогава такива сгради, но после, когато почнаха да отчуждават центъра и да строят панелки…. и имаше опашки за банани… и ние като маймуни чакахме… – тихо мълви Георг и изненадва Комунизъма с един ъперкут. Комунизъма пада, съдята брои…
Каква спортна драма, драги зрители!

Но Комунизъма успява да се изправи. Георг е още по-настъпателен, продължава да мърмори нещо и се втурва напред…. Чуват се само откъслечни думи, а от време на време и припяване:
– Герб е по по най, демокрацията ми е по-добра от демокрацията ти… лалал, Радан Къ е задник, Данчето е супер, Софияяя, моя любима … лалала…. толкова красивааааааа Софияяяяя, обичам Орбан , но повече обичам Бой Ко и….

Замахва отново. Комунизъма е гроги, не издържа и го удря на бяг. Публиката полудя, драги зрители, никога невидяла такъв плам… Георг щастливо подскача по ринга, целува съдията, втурва се към ложите за официалните гости, целува Бой Коборисов, вдига го на ръце и вика с цяло гърло:

– Ти си богът, ти си царят!

Купата е вече в ръцете му. Георг, драги зрители, този така силен мъж плаче като малко момиченце от щастие!

Господ е българин, драги зрители!

За вас от залата на Нова предаде: Въ.Алипие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *