Виктория Тинтерова

За лекарите и не лекарите

Публикувано

И аз да поразсъждавам за лекарите – милионери и обикновени…

Не знам защо приемате като нормално Начев да е милионер, а д-р Иванов от Н-ската болница да трябва да работи на три места, че да си плати тока. И двамата са на държавна работа.

Клиниката, която оглавява Начев не е наследство от баща му, там той не лекува Роналдо и Тръмпи, лекува чичо Гошо от Павликени, за когото Здравната каса плаща, понеже чичо Гошо се е осигурявал здравно 35 години.

За 4 байпаса на чичо Гошо ще му земат 10 000 лева, да речем. Обаче ако чичо Гошо си счупи подбедреницата и трябва да го оперират с пирони и разни работи там, Здравната каса ще плати на болницата 1000 лв….да речем. Чичо Гошо не може да ходи нито със запушени съдове на сърцето, нито със счупена подбедрица насам-натам. А доколкото знам и операцията на подбедрица не е по-проста от поставяне на стенд….

Начев си ги е извоювал тези цени, а директорите на Пирогов не. Начев е хитър тип – нито си прави частна клиника за Роналдо и Тръмпи, нито иска министер да става. Впрочем, Чирков преди години предупреди за тези работи, ама кой да го слуша. Да ви кажа никак, ама никак не е нормална тая работа с милионерите доктори на държавна работа.

А видяхте ли психиатричната клиника с шеф д-р Гълъбова?
Ами инфекциозното отделение в Перник?
Щом сте съгласни и дори се радвате на милионите на Начев, дайте да се обединим и да разделим болните на касти, като в Индия. По доходи или по заболявания или по цвета на бялото на очите….

П.П. Нямам нищо против д-р Енчев и циците му да са милионери, не съм такава гад.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *