Виктория Тинтерова

За Олга, падналият мост и други работи

Публикувано

Свидетелство по Нова на Олга от мястото на съборения мост в Генуа:
„…ееее*, вика Олга, еееее, мостът е правен зле, еееееее….“

Олга сигурно е от село Мърцо Пицайзово и чисти къщи в Италия, но еееее, вика, че мостът е еееееее зле направен….
Те тия, дето чистят къщи в Италия разбират от мостове, нали..

– Минаваха ли линейки? – пита мичето-репортер.
– Да, минаваха и хеликоптери ееееееееее и пожарни еееееееее.
– А можеше ли да се предотврати това? – пита пак репортерката Глори, Глори от Глория..
– Можеше еееееееее – вика Олга – ама не направиха нищо и бързо се метна на метлата, щото днес има много работа.

Още няколко свидетелства на българки, които работят там ееееееееееее.
Мислех, че при нашите трагедии питат разни хорица, които са не до там грамотни, поради липса на други, ама не. Явно това са спициални нареждания – да се огледат рипортьеркиктье наоколо и да намерят най-простоватите, и да почнат да ги питат неща. А ние да слушаме в захлас. Не ме разбирайте погрешно – нямам нищо против харата, които чистят къщи или улици, имам против да се изказват за мостове, както имам против пътен инженер да ми оперира апандисита или гинеколог да ми строи мостовете… или пожарникар и физкултурник да ме управляват.

После ни нападна Томислав Дончев. Такъв уникален празноговорец е тоя. Ама какъв апломб… Представих си го как стои на сцената и вика на един череп – Ту би, ор нот туби тоя Търговския регистър.
Театърът е загубил много, като е станал какъвто там е станал. Можеше да играе некой Квазимодо или един Хамлет на електронните услуги….

И накрая – ха, честити ви нови паспорти с антени. От догодина. С антени, повтарям. Через тази антена, Цвъ ще може да ви следи винаги и навсякъде, не за друго, а за да може, ако се наложи да ви връчи некое любезно писмо. Я за да се върнете в България, я за да си идете от България…..
––––––––-

Сега по Он еър ще има разговор между докторка-сексолог и фитнес инструктор дали е нормално секс посред бял ден, пред хората в парка. Аз обичам такива разговори. Ако децата спят, събудете ги. Другата седмица чакайте разговор – нормално ли е свирка в тролей номер 5, преди работа, в 8 часа…. или по-добре в трамвай.

………………

*еееееееее, едно италианско такова, нещо като нашето „вика“, нали знаете – той вика, че мостът е паднал и вика, че бил зле строен, а те викат, че го ремонтирали….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *