Виктория Тинтерова

За ползата от вредата

Публикувано

Много е полезно да гледаш телевизия. Особено Нова. Особено Николаевиади. Голяма веселба падна. Тоя вирус много смешен се оказа. И ние не сме темерути, не са само талянците. Най-различни полезни, мили и весели разговори имаше. Например:

Как да не надебелеем при социална изолация.
С д-р Байкова.

1. Агнешкото трябва да се нареже на тънки слайсове, не на дебели басамаци и да изстине малко, че да се махнат мазнините. Не да се нахвърлите връз горещото бутче по 16 лв. килото и да ядете като невидело. Не.

2. Агнешкото да не се готви с мазни картофи и ориз, също така не му отиват трюфели. Не се консумира и с френско шампанско. От шампанско се дебелее, не за друго … С бира, но умерено, не да се заредите с каси. Или с ония пластмасовите, двулитровите, нали… Ако пък толкова много се съблазнявате, може само бирата вместо половин агне, намазано с масло…. Бирата действа диуретично.

3. Трябва да спрете да правите непрекъснато торти гараши, Павлова и такива с ягоди, кексове, еклери с маслени кремове, да маате сладоледи и бонбони Моцарт, шоколади Линд като луди, което, убедена съм правите всички, всеки ден. То пък трябва да има мярка…

4. Да пишете осморки с крака и с ръце. Не докато ядете, после, докато си почивате на дивана с едно коняче Cognac Camus Extra Dark & Intense от 632,50 лева. Ние такова ще си купим, търговецът прави отстъпка 50 стинки за празника. Предпочитаме него, защото ракията я консумираме бързо и по много я консумираме и се дебелее, защото има много калории.

Ако спазвате горните съвети, няма да надебелеете. Особено важи за безработните и пенсионерите, които сега, като се видяха затворени, прекалиха …. Дадоха и едни цветари, дето ще си изхвърлят цветята и едни с автобуси, дето.. не разбрах дали ще изхвърлят автобусите, но няма кого да возят. И за тях важат тия правила за ненапълняване. И за онази опашка пред безработицата важи. Че като станем едни дебели от преяждане, кой после ще ни такова… нали. Да ни вземе на работа имам предвид, не онова другото.

Само Генералът и неговия щаб малко ме натъжиха, защото много бързаха, претупаха малко труповете, че имат да откриват лаборатория за ковид изследване в … някъде в държавата.
Но всичко завърши позитивно и усмихнато, защото започва веселото предаване на Гала. Надявам се и там да си поговорят за отслабване и да дадат малко съвети.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *