Яяя......

За размера на чашката на новите еманципирани

Публикувано

Тези снимки и ТОЗИ пост плъзнаха из ФБ и на мен ми стана гадно – децата не съществуват вече в „бъдещите творчески планове“ на еманципирани майки, които поставят себе си в центъра на света.

Копирам и споделям своя коментар, защото най-вероятно дамата ще ме банне скоро, а ме шашна колко много хора са подкрепили нейната проява. Толкова ли е зле да се каже на младите хора, че когато отлагат майчинството това често е финален избор? Че ако после размислите може да е твърде късно, твърде скъпо и че може и да не можете да платите цената?

Защо българинът все се бори ожесточено с другия българин до него, но не и със системата, която създава проблемите? Повече от очевидно е, че не сте таргет на посланието на Иван и Андрей – вече имате 2 деца, да са ви живи и здрави. Те излязоха, за да кажат колко ги е било страх да направят децата си рано и с какво са се сблъскали после, заради този страх.

Какво лошо има в това, да се каже истината на младите хора? Кое не е вярно? Че след 30 забременяването за първи път не е толкова лесно, колкото след 20, когато природата го е предвидила?

Вече близо 70% от жените в България са с Хашимото, което е хормонално автоимунно заболяване, с което забременяването е меко казано трудно. Никой не говори за мръсния бизнес с инвитрото – за огромните суми, за тъпкането на жените с хормони, което не минава без последствие после, за уврежданията, с които се раждат някои от децата инвитро – това са срамни тайни, за които няма статистика, защото няма интерес от имащите достъп до тази информация да я изнесат…

Вие нещастна жена ли сте, заради това, че сте родила? Какво точно се опитвате да кажете с празния сутиен – че раждалите жени сме грозни? Минавало ли ви е през ума, че изискванията плашат априори? Ако нямате материални условия и жертвоготовен мъж до себе си, това причина ли е човек да не роди детето си? Ами тези, които сме раждали на двадесет и, в годините на глад, след току що пристигналата демокрация? Ако сме мислели като вас, нали нямаше да ви има на този свят?

Не харесвам Иван и Андрей по съвсем други причини, но в случая не се излагат те и нищо обидно няма в това да призовават да се слушат законите на природата, където център на света са децата ни, а не вие – със или без празен сутиен, със или без престижна работа и голяма заплата, със или без луксозния автомобил, удобствата, сигурността, подкрепящият мъж…

Истината е, че природата не я интересуват нито материалните, нито психо драмите ви, а цената на мотаенето я плащат много млади хора, които си мислят, че времето не тече – за тях е посланието на Иван и Андрей и вие просто не сте сред тях, а да плашите бъдещите млади майки с празно деколте не ви отива, защото изглежда сякаш съжалявате, че сте родили децата си.

Мариана Христова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *