Виктория Тинтерова

Индианска история

Публикувано

На момичето на времето от Нова, тия дни са му червени краката. В тон с рокличките. Понеже и аз имам червеникав тен, разправям от край време на хората, че имаме индианска жилка. Наскоро разбрах, че детето внимателно слушало тая работа и в училище казало, че има прадядо индианец, даже измислил и племе. Другите деца цъкали с език и се възхищавали на това индианско величие. Предполагам, че са си представяли семейството на Иван как седи вкъщи с пера на главите и пуши лулата на мира…
Така и Боко повече от 10 години ни убеждава, че сме проспериращи, богати и растем. Много балъци се вързаха, нищо че са пораснали …на ръст. А и той ни мисли за индианци, още повече, че е чел Винету, не е като да е проЗ.

Тая нощ се събудих по едно време и моментално с радост се сетих за оставките и гърча боков. Има поне стотина около него, които ни направиха страхотна услуга с безобразното си държание. До такава степен си повярваха, че могат да ни набиват канчето от сутрин до вечер като Него, че взривиха търпението на индианците. Томето Д. изглеждаше при Модната богомолка точно като жабата от вица* за рождения ден на лъва – сякаш е невинен, не ни се е карал и не е крещял глупости от екраните на телевизорите. Покрай тия стотина, в геометрична прогресия се навъдиха още стотици по-дребни идиоти, които също си въобразиха, че могат да ни танцуват по главите. Борисов много подцени индианското търпение. Не ми се мисли, колко би стоял на власт, ако харизановците се бяха държали възпитано и адекватно….

П.П. Нали знаете, че още малко ще си се разбираме тук и ще цари всеобща радост? Много ми се ще и после да сме сдържани и толерантни към чуждото мнение, не като харизановци….

––––––-

*Лъвът решил да организира голям купон за рождения си ден. Поканил всички животни, освен жабата, щото не можел да я понася. Като чула от заека за купона, жабата много се задвала.

– Да, ама лъвът каза, че няма да кани зелено животно с голяма уста – деликатно намекнал заекът.

– Ууууу, на крокодилчето му се еба мамата – възкликнала жабата…

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *