Корона терапия

Истории от светът на диска

Публикувано

Тъкмо когато си помисля, че вече съм видяла всичко най-смахнато и откачено на тоя свят, и светът вземе, че ме опровергае. Чета сега, че в Америка медицински светила разпореждат носенето на две маски една върху друга; че в някои държави при фризьор вече се ходи само срещу здравен документ; че от днес всяко дете в Австрия не само ще носи маска, но и ще се тества нон-стоп за настинка, за да има право на училище…

Чета и не вярвам на очите си.

Всеки понеделник австрийският ученик трябва да представя негативен резултат, като тестът се прави не къде да е, а в самото училище и не от кого да е, а от самия него. Да. Вместо да учат математика и бягане, здравите деца над шест години ще си бъркат в носа под надзора на загрижен педагог, за да докажат, че са достойни да проникнат в алма матер. По този въпрос имам много силно и много непреклонно мнение, което сродни умове несъмнено биха усетили, дори и ако вместо думи сложа точки, ето така:
……………… ………… ………………….

Не искам да го изписвам това мнение, защото е тъй интензивно и крайно, че се страхувам да не пробие дупка в хорските монитори. И касае не само гениите, измислили целия този сополив водевил, но и другите, дето му пригласят. Хората все ми повтарят, че не било хубаво да се изказвам категорично по разни въпроси, обаче аз обичам категоричността и затова категорично заявявам, че нашето семейство не се е тествало и няма да се тества за нищо на света. По тоя конкретен повод и докато е здраво и право. Ако това означава да не се ходи на работа, на летище или на училище, тъй да бъде – и без това защо ще участваме в общество, в което не болните се болни, ами здравите…

На света има милиарди човеци с милиарди истории и що се касае до нашата специфична форма на живот, деца да ходят с маски и клечки за нос на училище е просто невъзможно. Изглежда и австралийското правителство мисли така, защото на сайта на здравното министерство пише следното:

– “…It is illegal for someone to sell you a test claiming that you can test yourself for a CVD19 infection. In Australia, the supply of self-tests (i.e. home use tests) for CVD19 is prohibited under the Therapeutic Goods Specification 2020…” Предполагам, че се разбира лесно, но за всеки случай ще го побългаря – в Австралия е забранено и обявено за нелегално предлагането и продажбата на селф-тестове за КВД19. Казва се, че бързите тестове за антитела и антигени не са за самоупотреба и че могат хипотетично да установят наличието на вирусни протеини при симптоматични пациенти, от петия до седмия ден след появата на симптомите.

– Пише още и това, че “.. It takes time for our bodies to make antibodies, so people can already have the SARS-CoV-2 virus and be spreading the infection to other people before we can detect their antibodies..”, което ще рече, че отсъствие или присъствие на антитела във всеки един момент нищо не означава.

За някои горното може би няма смисъл, обаче ето какво то означава за мен: когато медиите по света възхваляват успеха на Австралия в овладяването на гибелната пландемия и го приписват на островния ѝ статус, това е част от причината. Друга част се крие в това, че на този континент тестването протича по различен начин и съответно дава различни резултати. В началото имаше натиск за масово тестване от страна на червени премиери и пишман медици (даже пари в брой предлагаха), но се явиха въпроси около тестовете – кой ги прави, къде ги прави, защо точно в носа ги прави, а не по друг начин (за болест, предавана по въздушно-капков път, обикновен салива тест например би бил далеч по-евтин и лесен), от какво са направени тампоните и какво има по тях, кой събира и как съхранява резултатите, и прочее. Австралийското правителство спря вноса на чужди тестове и възложи производството на фирма в Мелбърн, като обявяви, че всичко останало излага населението на риск и възпрепятства правилното менажиране на ситуацията. В момента тестването се извършва по критерии и със средства, които са изцяло местни и консервативни, докато при много други държави това съвсем не е така.
Друг важен момент от “успешното овладяване” е липсата на локдауни, маски и мерки. Имаше за кратко тук-таме, но децата ходят на училище, спорт и изкуство по най-нормалния начин от миналия юни и животът си тече.

Пиша това не за да се фукам и дразня, а защото ми се иска повече хора да обръщат внимание на истерията около тестовете и да си задават въпроси. Например защо решението на пландемията изведнъж зави от ваксини към тестове; защо се прилага точно този инвазивен тестов метод; кой и защо е патентовал през 2009 технология за хидрогелни наночастици за назална ваксинация; защо няма информация на сайта на всяка държава относно произхода на използваните тестове и т.н.

П.С. Исках да напиша и още нещо, което отчасти мотивира нежеланието ни за назални тестове без нужда, обаче не намерих място, затова просто ще го сложа тук. За да ми е чиста съвестта, не за друго. Ще сложа и снимка от нашата градина, която идеално визуализира мислите ми в момента.

💫

Гръбначно-мозъчната течност (CSF) пренася хранителни вещества към и изхвърля отпадъчни вещества от мозъка, съдържайки множество “информационни” молекули под формата на невроактивни субстанции (хормони, ензими, пептиди). Черепната CSF поддържа активен поток към крибриформната плоча и оттам към назалната лимфа (дъното на носа). Крибриформна плоча е тънка костна формация, разположена между мозъка и назалния синус, в която има отвори за обонятелните нерви. Поради тази причина и по този начин мозъкът може директно се повлияе чрез вещества, попаднали в носоглътката. Това е.

Сетая Брат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *