Яяя......

Историята на Посейдон

Публикувано

Да ви разкажа за Посейдон. Инфото ми бе подхвърлено от братовчед ми А.Т., на който трябва да имате вяра, защото е един от малкото хора, които виждат идеално вътрешната красота на човека – е, вярно, прави го по особен начин, чрез колоноскопия, но все пак я вижда буквално и детайлно, нали?

Та като се зачетох за Посейдон, направо ми се накъдри косата! Тоя пич май е мислел само за сех. Ама не само е мислел, ами го е правил наляво и надясно! И освен това е обожавал да спори и да се бие с който му падне! С това CV никой няма да го вземе на работа, а на бас!

И така:
Посейдон е бил втори по могъщество след Зевс, значи заместник-директор. Обикновено заместниците се правят на много важни и се опитват да докажат, че са много по-способни от шефа си и че съдбата е била несправедлива към тях. Та и Посейдон така.

Баща му Кронос му дава моретата, докато Зевс получава земята. Тогава хората не са се претрепвали да ходят на море в Гърция, така че Посейдон не е оценил какво получава. Израснал на Родос, но и това не е оправдание за ужасния му характер. ПосейДончо започнал да се кара с другите богове за разни градове, обаче винаги губел споровете, освен този за Коринт, а това си било едно нищо, така че вдигнал революция срещу Зевс, но загубил, защото не е имало тогава крайцера Аврора.

Разбирате, че това съвсем съсипало психическото му здраве и понеже не му давали хапове със зелена рецепта, той се отдал на разврат, нищо че бил женен за русалката Амфитрита (вероятно става въпрос за Ариел). На гръцките русалки им казват нереиди, но си е русалка, нали така?

Така че на Посейдончо явно му омръзнало жена му само да му прави вувузели и тръгнал за сех. Първо се влюбил в мъж – Пелопс. Горкият Пелопс не бил съвсем нормален, защото баща му решил да се подмаже на тия от Олимп, убил и нарязал сина си Пелопсчо, сварил го и го поднесъл на трапезата на боговете. Направил го уж за да изпита способностите им, обаче това си е гаден византийски номер! Боговете, естествено, веднага разбрали какъв е тоя гювеч и решили да съживят момчето, като метнали месото му да се вари в един свещен котел. Странни методи за съживяване, ама карай…

Вероятно от многото варене месото му е станало крехко и след като живнал, Посейдон го отвлякъл и се залюбил с него. Откраднал му китката, така да се каже, или му напил водата. Както и да е, бая време си ходили сериозно.

Посейдон свалял и женски наред, но ще ви обърна внимание върху връзките му с две от собствените му правнучки! Да, бе! В сравнение с него Калигула е бил срамежлив монах! От едната си правнучка даже имал дете, представяте ли си? И как си легнали ли? Ами Посейдон веднъж спасил правнучката си Амимона от някакъв похотлив сатир, след което ѝ казал: „Тоя е грозен и прост, дядовото! Ела сега дядо да ти покаже как се вдига самолета с всичките му екстри!“. И ѝ показал. Родило им се и момченце (Навплий, един от аргонавтите).

Няма да изброявям всичките му изпълнения, но не мога да пропусна Горгоната Медуза – Посейдон я изнасилил, като се превърнал в птица. Ся аз не мога да си представя как една птица би изнасилила девойка, па даже да е станал щраус или албатрос, но гърците са се оляли да лъжат не само в митологията, така че ще си замълча. Обаче като пример за гадорията на гръцките богове ще ви кажа, че след като ПосейДончо я изнасилил, богинята Атина превърнала косите на Медуза в змии (хидри, все тая). Явно за да ѝ е още по-гадно на горката Горгона.

Сега бих спряла да разказвам, но пък… Ами трябва да го знаете – ПосейДончо изнасилил и една тесалийска девойка – Кенида, след което тя толкова се отвратила, че го помолила да я превърне в мъж! И Посейдон, ествествено, я превърнал в пич – Кеней, и го направил неуязвим даже. А Кенейчо станал истински мъж и дори почнал да прави деца! Това д-р Енчев да не го чете, моля, щото ще го обземе черна завист (ами разказвам за древногръцки бог, не за пластичен хирург все пак).
Какви пеесе нюанса, какъв Стивън Кинг? Напрао отивайте на Олимп и глейте к’во става!

Магдалена Николова

Още образователни истории като тази може да намерите ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *