Виктория Тинтерова

Йога time

Публикувано

На територията тия дни има две хубави събития – фестивал на носиите в Жеравна и Йога фестивал в Правец.

Вторият се казва Udaya Live 2018.  На мен ми харесват и двете. Обаче с носията ще се затрудня, трудно се намират големи носии. А и не се харесвам твърде в носия, пък и не дават чадъри… Допускам, и че ще ме гледат накриво, ако седна на поляната с носията и почна да пуша и да пия бира, докато зяпам как дзипат хора. Начи Жеравна отпадна.

Затва се загледах в йогите. Викат едни там йоги – млади жени, да обичаме себе си, да обичаме всички, да се слеем с природата, да загърбим материалното и се усмихват, ама по специален начин – малко сницходително към непросветените и съвсем в хормония с природата и Космоса. От време на време се връзваха на фльонга. И триката им едни хубави, нямат ни целулид, ни кореми…

Наоколо пълно с други йоги, които пръскат вселенско опрощение и снизхождение към Обикновените. И едни бели платове като сенници на многото площадки… Красота и прекрасност. Даже и вълшебни камъни раздават. Подозирам, че щом са толкова добри и благородни, не биха имали нищо против да седна на поляната с една – две  бири, пакет цигари и сандвич със вратна пържола за обед и да им се радвам как се чешат по главите с палеците  на краката…. А и нямат против чадърите или поне не казаха.

И отидох да проверя какви са цените. От 75 до 500 евро. Вижда ми се малко скъпичко, но какво са 500 евро, за да навлезеш в света на вълшебното преобразяване в човек без материални нужди и откъсване от жестокия, съвременен свят, нали?

………………..

Начи 75% от децата в държавата били жертва на домашно насилие. Я да посмятаме – 7 млн. сме, викат. От тях 14% деца. Начи горе-долу 700 000 деца. 75% – 525 000 деца, жертви на насилие. Начи, по двама родители, приблизително – ехааа, около милион насилници щъкат из територията. Една седма – насилници на деца. Егати нацията…  Да се обединим под мотото – Набий дипутат, вместо дете!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *