Крум

Казармени олимпиади

По времето, когато доброЗОРНО се оказах „Прелъстен & Изоставен“ в съмнителното лоно на Българската Армия, Първият изобщо в историята контингент от БГ – сини каски, тъкмо беше заминал за Камбоджа, където да пазят „Червените кхмери“ на психопата Пол Пот да не избият и другата половина от населението на нещастната оризова държавица…но за тях (наш’те сини каски) имам отделна история.
Та, така де – времето минава, младите войници стават идиоти…
ЩРАК!
…няколко месеца и няколко неуспешни опита на казармата да отнемат здравето и живота ми по-късно, вече съм старо куче и ти да видиш! – спретнали ВТОРИ контингент сини касчици, който да бъде обучен, екипиран и пратен с „въздушна поща“ (Екзюпери – седи си на гъзо – не става въпрос за тебе. Земи таа роза и дръж лисицата да се не качи на масата за кокали, ок?) към подгизналата от алкохол, кръв и СПИН Камбоджа.
Личният състав на шибаното ни поделение внезапно нараства със 100-120%, което налага спешно увеличаване на обслужващия персонал – предимно в столовата на поделението (която без проблем би побрала последната кралска сватба на Великобритания).
Моя милост и още 6-7 весёлые ребята-мародери с перспективно мислене се пишем „доброволци“ на секундата! Далаверките са доста – освободени сме от наряд, физзарядка, маршируване и секви видове дейност извън столовата и НАЙ-ВЕЧЕ – не сме длъжни да присъстваме на Вечерната проверка!
ЩРАК!
Седмица по-късно – издокаран съм в невъзможно избелели (по рождение – тъмно сини) куртка и панталон D&G („Dончо & Gергина – „общ работник“ пролет-лято ’78) и се явявам Метр д’Отел на миниатюрна стая за хранене на дузина старшини-школници. Не съм пикал в супата и не съм онанирал над пилето им с ориз, понеже въпросните търтеи нямаха НИКАКВА власт да ни заповядват и да се правят на мъже – безгласни букви.
След вечеря обаче (ВИНАГИ има „обаче“!) наставаше Часът на призраците (ама не баш ония – „под виенското колело“)!
ЗУУП!
3-4 часа по-рано, един или трима от нас извършват контрабандиране на няколко малки кофи помия до градинка току извън оградата на поделението, където (Джийзъс, к’ва Изненада!) находчив циганин е разположил скромен фургон във вид на каубойска кръчма. Следва бърза размяна на кофи помия срещу бутилки от легендарната и на други планети ракия „Врачанска теменугА“
ЩРАК !
Обратно към момента след вечеря.
Заключваме вратите и целата банда ненормалници съвестно си свършваме работата – измиваме (с машина подобна на таралеж-динозавър) всички хиляди чинии и тарелки и тогава се отдаваме на спортни занимания (а също и спИртни такива нали) като:
Преследване-сплескване на плъхове в голямата зала на столовата (ми така и така ние си миехме кръвта и карантиите;(който не е виждал как спринтира плъх с половинка хляб в уста няма да разбере);
кърлинг с бака пълна с ошав;
фризби с алпака-чинии;
Рали с колички за храна;
и всичко т’ва под оглушителния акомпанимент на AC\DC в компанията на госпо’йца Врачанска теменуга и тенджера ошав с 4-5 черпака за разредител + салата от мексикански черен (даже лилав!) боб!
Ако все пак се случеше дежурния по поделение да намине да ни провери в тия „олимпийски“ моменти, тогава някой от тайфата събаряше нарочно 100-250 бр. метална посуда, та докато некой отключи на офицера сички вече гледат тъжно разпилените паници с ръце на кръста (стойка “ на „Ф“) и цъкат с език :
– Е къ можа да ги изпущиш бе, да те еба?! Са требва да останеме още поне един час, та да измиеме сичко наново!
Дежурния офицер си отива – пиянската „олимпиада“ продължава.
(имаше и дисциплина „попълване на кръстословица, докато си пиян на гъз“ (7-водоравно – домашно животно с 5 букви? – конЯТ, при която се е налагало да се промъкваме като фиркани нинджи за ужас на дневалните обратно в спалните помещения на батареята, за да се допитаме до някой от тримата ломски цигани, които бяха изумителни експерти по история на България – за ВСЕКИ хан, копеле, принц, цар, царица и т.н. -само им задай година! – свалях им шапка (БУКВАЛНО!)
Така де – Казармата трудно би формирала инстинкт на убиец в пикльо с душа на глухарче, нито пък би обърнала резбата на мъж от „десният бряг“
КАЗАРМАТА беше УСИЛВАТЕЛ на онова, което ВЕЧЕ е „вътре“ във всеки неврон постъпил като военнослужещ.

Следва…

Крум

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *