Искра Веселинова

Как да заведете котарака си на ветеринар

Публикувано

Как да заведете котарака си на ветеринар (след като сте се опитали безуспешно да му дадете хапче против паразити)

1. Започнете да се приготвяте психически поне две седмици по-рано. Отбележете датата с червено в календара, отбележете я и в календара на телефона си, запишете си я на листче и кажете на всичките си познати и на колегите си какво и кога смятате да правите.

2. Колкото повече датата наближава, толкова повече таблетки мента, глог и валериана гълтайте. Не се скъпете, майната ѝ на дозировката, пийте с пълни шепи.

3. На датата станете още в пет. Направете няколко клека, една лицева опора до половината и три вдигания на буркан със сол в едната ръка и буркан със захар в другата, поради липса на гирички. Трикратните примигвания на дясното ви око и четирикратните на лявото също ги бройте за упражнения, макар че са нервни тикове.

4. В чанта сложете спирт, йод, лепенки, памук, марля и обезболяващи (те не са за котарака, а за вас).

5. Започнете да подготвяте психически котарака, като му се подмазвате с лицемерен глас, което тутакси ще го постави нащрек и ще го накара да се скрие под масата.

6. Кажете по телефона на мъжа си да престане да крещи и че слизате ей сега.

7. Кажете на сина си да не се потрива, ами да дойде и да ви помогне и най-
после и той да свърши нещо полезно в тази къща. Какво, като е учил за изпити? И ние сме учили, хайде, холан!

8. Сложете си червило само на долната устна. Забележете това в огледалото, но си кажете, че в Япония гейшите ходят къде- къде по-странно гримирани и пак ги боготворят.

9. Отхвърлете тридесетото обаждане на мъжа си. После се замислете, звъннете му и му кажете да поддържа двигателя топъл, прозорците притворени и да е готов да потегли веднага с мръсна газ.

10. Подгонете котарака. Пътьом приберете един самотен чорап с дупка на петата, затворете лаптопа на сина и съборете чашата си с остатък от кафе. Ако имате възможност – счупете я.

11. Натъпчете котарака в кашонче и натиснете главата му надолу с пръст. Посмучете ухапания пръст и излезте навън, като се опитвате да говорите на животното ласкаво и мило.

12. Влезте в спор със сина си дали да слезете по стълбите или с асансьора и кое ще е по-нетравмиращо за изпадналия в истерия котарак.

13. Дръжте здраво издънения кашон и не обръщайте внимание на кръвта по надраните ръце на сина си. Нищо, така се става мъж.

14. Влезте безславно обратно вкъщи след котарака, който се е покрил някъде вдън гори тилилейски. Дезинфекцирайте одраскванията, стъпчете яростно тленните останки на кашона и ги изхвърлете навън.

15. Обадете се на мъжа си с кратките думи: „Няма да стане!“ и затворете телефона, преди да ви е засипал с огън и жупел.

16. Оттеглете се с достойнство в покоите си.

Искра Веселинова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *