Виктория Тинтерова

Как прекарах болестта…

Публикувано

Преди много години детето на едни приятели се разболя от нещо и не ходи на училище една седмица. Другарката после го накарала да напише съчинение на тема „Как прекарах болестта“. И той написал:

„Болестта прекарах добре!“

Стенли разказа на другарите Николаевилора цветно и подробно как е прекарал болестта. Стенли е певец. Никой не бива да пропуска страданията и възторзите, а днес и боледуваниците на известните хора. Според мен, обаче, Стенли не е толкова известен, зат’ва го пропуснах. Стигнах до задух и почнах да търся по другите програми други заболявания. Ама нямаааа…. Домъчня ми за добрите стари краста, гъбички, въшки и т.н. Впрочем, знаете ли, кое боли най-много – зъб, пръст и гъз! Народът го е казал.

Преди това Кантарджиев казА, че навремето хората раждали повече деца – 6, 7… Защото нямало ваксини. Да питам баба си, ако не вярвам, вика.
Бре, помислих си, да не са измислили някаква ваксина в Китай за намаляване на раждаемостта? Неее, не било такава ваксина, а от ония против болести.
Та едно време раждали, защото не били сигурни колко деца ще оживеят, поради никаква друга причина.
Представих си дедо, който вика на баба:

– Виж ся, дай да си родим 6 деца, че като починат няколко, да ни останат. Така като гледам – две са слабички, третото е ного грозно, а петото – тъпо. За тях няма да ми е много жал, но виж, за второто много ще страдам. Може пък някое да стане професор… Дано не е грозното. Може би тъпото, като го гледам, щото е много нахално. Ма не знам…. Докато няма ваксини ще се тревожа.

Сега е лесно, понеже има ваксини, раждаме по едно-две. Тарикатска работа.

–––––

Нощ. Тъмно като в рог. Асан решил да уважи Айшето. Почнал Асан и много се разгорещил. Но под леглото, на пода, спяли седемте чавета. По едно време чаве номер 2 казло:

– Тато, татооо, едно че напраиш, седем че утепаш!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *