Яяя......

КЛИНИКА НА ЕЛЕКТОРАЛНИЯ ЕТАЖ

Публикувано

От цялата психиатрична клиника, наречена „български политически електорат“, безспорно най-големите умствено изоставащи и когнитивно парализирани са тези пациенти, които пет години по-късно продължават убедено да вярват, че Радев е „руски проект“ и руски „резидент“. Говорим за тотална неспособно при тия пациенти за забелязване и анализ на елементарни логични и причнно следствени-връзки, почти на когнитивното ниво на бактериите:

1. Умишленото подаряване на президентските избори през 2016 от ГЕРБ чрез издигане на възможно най-неизбираемата кандидатура – Цецка Цачева (а в онези години ГЕРБ бяха много силни и почти всяка друга кандидатура щеше да е фаворит). Единственото разумно обяснение за това е, че Борисов е бил настоятелно помолен от едно чуждо посолство да не „консолидира“ цялата власт в държавата и да подари президенството на опозицията.

2. Отличните препоръки за „бъдещо политическо лидерство“ от американската военна академия – в които академии няма чуждестранен кадър с потенциал, който да не бъде вербуван.

3. Откровенно антируската инициатива „Триморие“

4. Съветниците на Радев, сред които преобладават служители на „Отворено общество“ и други подобни НПО-та, свързани с американското посолство.

5. Промотирането на Кирил и Асен от страна на Радев.

И на фона на всичко това Радев остава „руското мекере“ в очите на тия душевно болни пациенти. Обяснението е просто: при тия хора всичко е на най-елементарно животинско ниво и опира до задоволяване на най-дребните им страсти. За тях е жизнено важно президентът да рецитира с комсомолски плам антируска риторика, да говори за „руската заплаха“, за „хибридната война на Путин“ – за да може така да гали най-долните им страсти и емоции, да им подарява чувството за „морална победа“ срещу въображаемите им врагове.

От друга страна, един политик може да е най-големият американски „аsset“ в българската политика, но ако говори дипломатично и сдържано, и ако на думи се преструва на приятел на Русия, това веднага го превръща в най-големия враг за тия примитивни организми.

Тихомир Чергов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *