Виктория Тинтерова

Когато имахме работа…

Публикувано

Когато имахме работа, когато създавахме наченките на дребната и средна класа, не бяхме така видиотени.

Държавата, от която уж нищо не зависело, създаде отвратителен климат – непрекъснати промени на правилата, огромна и тежка администрация, допусна големи хранителни вериги и молове в центъра на градовете, като така съсипа хиляди търговци… прогони чуждите инвеститори, съсипа със смахнати правила селското стопанство, остави народа без препитание, без здравеопазване и без надежда за бъдеще и спокойствие. И всичко това само през последните 10 години….

Щото сигурно помните стотиците малки магазинчета за какво ли не, стотиците нови, малки цехове за дограми например, шивашки услуги, множеството ресторантчета и кафенета, малките мандри, фабрики за ишлеме, които осигуряваха работа на цели села…

Знаете ли какво прочетох вчера – над 3500 дребни фермери са фалирали миналата година! Заради правилата на държавата. И като чуя, както днес, артиста Карамфилов, т.нар. Въргал как се изцепи, че от държавата нищо не зависело, ми да се хващаме на работа, ми иде да му плесна два шамара, да се освести малко.

Ми нали точно затова е измислена държавата бе, Въргал – да създава правила, а ние като ги спазваме, да сме спокойни за живота си, за здравето и работата си. Да ни защитава от престъпници. И най-накрая да ни прибира данъците, за да ги влага в неща, които биха били полезни за …. живота ни, здравето и работата ни. Всъщност е много просто. И който телевизорен интелектуалец не го разбира, то той е просто един тъп човек!

Днес държа речи.
Много ми писна, да ви кажа.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *