Виктория Тинтерова

Командите на лудите генерали

Публикувано

Командите, които ни дават са толкова разнопосочни, че настава известен шаш.

1. Мием си ръцете през 20 минути по 20 секунди и затваряме чУшмата с лакът. Който е с такава ръчка де. После се обърсваме в кърпата, дето сме се бърсали към 400 пъти за два дни. После туй, с лакетче се подпираме на масата, върху невидимо петънце от корони. Защото дори и да бършем масата непрекъснато, не можем да я бършем съвсем непрекъснато, нали?

2. Мием непрекъснато с разтвори на най-различни неща – спиртове, белини, ракии.. ох с ракии не, в никакъв случай, пу-пу, да ви се намърсят ръчичките, ако посмеете… та, ако мием непрекъснато пода, килима как? Да не говорим за алергии, с които ще се сдобием.

3. Дрехите за навън, вика Кантарджиев и разни други – на балкона. Щом на балкона вирусът умира, що да ги изнасяме навън, нали до преди малко сме били с тях навън?! Ми щото не умира, затва. Начи е напълно безсмислено да си изнасяме палтото на балкона. Начи то си стои вътре, накачулено с вируси. Щом палтото е с вируси, къв е смисълът да си мием ръцете непрекъснато?

3. Генерала каза, че в круизният кораб, дето бяха заразени много хора, много след тия 14 дни, вече празен и свръх дезинфекциран, все още се возят без билет корона вируси.
Генерала вика – фанатична хигиена. Ми, то по болниците е почти фанатична хигиена, а колко доктори са заразени…. Предвид последното, единственото, което може да ни отърве е индивидулна или семейна барокамера, не ли?

Но най-много ме изумяват разни споделяници на писма на болни, които подробно обясняват със садистична яснота какво се чувства, кое те боли, колко време се душиш и прочие. До сега не съм прочела писмо от човек, болен от артрит да описва болките си. Що, бе хора споделяте това? Що за мазохизъм?

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *