Мрънководител

Контрол на Уличните Ремонти

Въобще не разбирам за какво са ни служби като Пътно управление, Общински полиции, една друга служба с абревиатура на мъжки полов член…не, не ХУЙ – КУР е съкращението.
Но всъщност – да! Трябва си ни КУР. За да ни го забиват до сливиците или стомашната лигавица, зависи от използвания вход/изход, че белким размърдат химичния ни състав и се случи някаква реакция и в мозъците ни.
Държавата се управлява, доколкото глагола „управлявам“ се вписва в държава като нашата, от мобилни приложения, фейсбук профили и сутрешни блокове.
Конкретно, Ади ни обяснява, как – ми не е нормално в многото дупки по пътищата хората да садяли екзотични или не толкова екзотични цветя, за да се обърне внимание на дупката и тя да бъде запълнена, затова едно много яко приложение, ще ни помогне в борбата с дупките, кратерите и рововете, които понякога са по-впечатляващи и от онези правени около средновековните крепости и замъка в Равадиново, ако собственика на този кич се е сетил да изкопае такъв и ние като население и електорат вече няма нужда да се тръшкаме и да не знаем как да реагираме при нередности, а можем да използваме CiVi в грандиозните си битки с институциите и правителствата на Народна република България.
Поканила е Ади и едно юпи (абе, къде се загубиха всички юпита – бяха толкова много доскоро!?), което юпенце, представител на въпросното CiVi, обещава да бъде посредникът между нас и Контрола по уличните ремонти – съкратено КУР. Явно ще го играе презерватива, а ние ще останем чистички, докато от Циви обират луфтовете.
Сигналчето се пращало, приложенийцето го придвижвали по веригата и ако някой немарлив кмет реши да е ебавка и да не ни ебавка, то следващият в йерархията щял да му го набие чак в гърленцето, дето така я кара през пръстчета.
Трийсе дни бил срокът за двуомене дали да се отремонтира, дупка ли ше е, свлачище поглъщащо цял квартал ли, паднали клони ли, самолет, орбитална станция катурнала се в нечий заден двор… Тряа нещата да се случват качествено – има си ред, има си приложение!
Идеята всичко да е онлайн има потенциал обаче. Прецтаете си – идва времето, когато Бойко вече не може да изпълнява задълженията си на премиер – той и сега не може, ама физически е годен още за мачове и футболи – и управлението минава в „ръцете“ на фейсбук профила му.
От там администратора, който може и чистачката на Министерски съвет да е, издава заповеди, кове проектостастуси със статут на закони, редактира вече написани публикации, където 10 милиона тютюн стават 10 хиляди и въобще държавата си се движи и сичко е шес!
Аз не виждам смисъл от институции и държавни органи, вие да ли!?
Я помислете пак..
Накрая на този набиващ ни канчетата репортаж как се правят работите в Новото време и при Новият ред, Ади вика:
„Ще ви показваме това приложение постоянно, дет е речено – ката ден – за да го запомните лесно, глупачетата ни сладинки и трудно възприемащи.“
И ще ни научат, ще видите!

P.S. Знам няколко дупки, в които не цветя, ами люцерна можех да засея. Люцерната има период на експлоатация около пет години – досега можех втори път да ги обърна на дълбока оран тез дупки и за втори пет години да ги сея, ама няма ви кажа къде са.
От Циви-то да си купят и дронове, па да ги открият сами!

P.S. 2 Дано не му се ебе майката на интернета, че неотремонтирани ше останем…

За новите технологии в КУР-а можете да прочетете тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *