Яяя......

Коронавирус, тишина и венеролог

Публикувано

Влизам днес в Ютуб и в очите ми се набива веднага прясно предложение – „КАК ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ КОРОНАВИРУСА.“ Пускам клипчето, кратко е. Честно казано се надявах да е нещо пародийно, защото малко преди това прочетох новичък виц:
„В поликлиниката пристига един човек, отива на регистратурата да попита нещо и изведнъж кихва. Светкавично отнякъде изникват санитари в пълно защитно облекло, хващат здраво кихащия и го затварят в изолатор. Започват да му вземат кръв, урина, мерят му температурата, а той плахо пита:
– Ама какво ви става, бе, хора?!?
– Проверяваме ви за коронавирус!
– Тогава ме проверете и за куровирус, защото бях дошъл при венеролога…“

Та гледам аз клипа. Някакъв лечител обяснява как в тялото на всеки здрав човек има един квадрилион вируси, които имунната ни система държи в пандиза. Още по-конкретно – „тялото ни е ходеща бактериална фабрика“, вика тоя. Не пропуска да подчетае дебело, че „НИТО ЕДИН ВЕГАН НЕ ЛЕПВА ВИРУС!“ И казва, че нас първо ще ни убие страхът, който ни насаждат медиите. Съветите му обаче са трудно постижими – той казва, че вирусите от околните болни хора влизат през устата ни, следователно просто не трябва да говорим. Ще си дишаме само през носа, както е редно, защото в носовете ни има стабилна имунна бариера – такива са ни заводските настройки. Обаче устата е парадния вход на вирусите. И пак – „НИТО ЕДИН ВЕГАН НЕ ХВАЩА ВИРУС!“

После обяснява, че от няколко години чете лекции как трябва правилно да се живее. Следва съвет да четем Библията и как бързо да гоним от дома си кихащите. Много е прав за тези, които държат да обикалят насам-натам болни и да се възхищават от себе си, че карали болестта на крак. Идиоти! Ама наистина е адски невъзпитано да заразяваш всички около теб!
А, да не забравя – трябва да си промиваме носовете със солена вода с малко сода и после да си намажем там малко вазелин с някакво масло. И въобще да не се вживяваме в цялата тази истерия с вирусите, но да не забравяме как в Китай построили болница за 6 (шест) дни, за да има къде да лекуват коронясаните болни. Шест дни, другаре!

След като беше повторено няколко пъти, че не трябва да разговаряме, за да не лапнем някой вирус, си представих колко прекрасен е този метод: всички ще мълчат навсякъде – вкъщи, в офиса, в градския транспорт… и ще настане един рай! Няма да слушаме клюки, колежката ви няма да дрънка по цял ден колко е гаден съпругът ѝ, друга пък да ѝ приглася, оплаквайки се от свекървата; а да не забравяме и изключително важните сведения „…а каква чанта видях вчера в МОЛ-а, муцка, напрао ми се накъдриха ноктите!“.

Специално за счетоводството би било истински празник, защото няма да влизат емнайсе хиляди души, които да „Само да попитам нещо“ ,“Трябва да ми издадеш една служебна бележка“, „Абе дали ще може да ми попълниш една данъчна декларация“ и т.н. Тишина, спокойствие и всеки ще успее да върши три пъти повече работа. Никъф стрес, тиха музика, само шефът ще обикаля насам-натам, за да буди задрямалите в това мечтано блаженство. Царски живот! Може би затова са кръстили така този коронавирус…

Магдалена Николова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *