Яяя......

Корона неволи в Лондон

Публикувано

Тъъъй.
Лондон, 11:46 ч.
Току що един съсед от блока вляво, на видима възраст 72 години, опря стълба на стобора и хвърли тенис топка по прозореца ми, за да ме изкара в градината и да извика превъзбудено дали съм чула, че Борис Джонсън има коронавирус.

– Някак преживях престолонаследника, но това вече е прекалено! Не гласувах за Борис, за да го гледам как капва като муха при първата малка неприятност! Що за безобразие!

Миг по-късно нещо изпращя като на гнило дърво и съседът изчезна от полезрението ми. Покачих се на сливата и надникнах отвъд стобора, за да го съзра проснат в туфа великденчета – с паянтовата стълба отгоре му.

Опитах се да му дам първа помощ дистанционно. Метнах му пакет замразени картофки, увити в парцал за чинии, казах му да ги сложи на лакътя си и пак се качих на сливата. Сега се опитваме да преценим дали ръката му е счупена или само навехната и какво значение има, след като така и така не може да стъпи в спешното.

П.П. Лафим си. Съседът се казва Оливър и е на 68. Избрани бисери: „Ти безработна ли си сега? Не? Че какво работиш от къщи? Така като те гледа човек, правиш кафе в някое изкилиферчено барче на Странд.“ / „И каква стана тя? Сега принц Чарлз и Борис ще седнат да играят скрабъл на някое тихо местенце с кожени фотьойли, а държавата ще се въргаля по надолнището!“

… Много ми се разсърди като отбелязах, че значи няма да усетим голяма разлика.

П.П.П. 13:17 ч. Оливър е по-добре, движи си ръката. Не съм му казала, че и здравният министър Мат Ханкок вече е с положителна проба, че ще вземе да се покачи на някой покрив да протестира и тогава ще стане беля.

Мария Спирова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *