Виктория Тинтерова

Котката, Кмета и мисирката влезли в едно студио…

Публикувано

Това долу е котарак. Нашия. Или ние сме негови, не знам. Казва се Котка и Кмета. Котката е малко луда. Никога не пие вода от паничката си, а от мивката, от накисната тенджурка най-обича. Когато излезе по улиците и в съседните дворове, оди като кмет. Бавно и не обръща внимание на никой. Като обиколи ареала, така за кеф и авторитет, сяда някъде в очакване на овации. Точно като бълхарските бизнесмени. Или те кат него. Ходят по студията, ей така, за кеф и ръсят авторитет и мисли.

Аз не знам защо, ама те наистина ни мислят за олигофрени… Или пък знам?!След като се изходиха по темата Вирус, бизнесмените спокойно си се качиха в майбаховете, цапнаха по едно кУрвоазиенце за дезинфекция, че много хора са ги гледали и отпрашиха нанякъде.. Тъка-тъка… и дойде времето на малките мисирки с репортажи.

Една например каза, че елзасци още вярвали, че щъркелите носят бебетата. Бе тия елзасци нямат ли си непеота, да ги обучат полово? Елзасци, да ви кажа – не, не щъркелите носят бебетата, по друг начин става… Питайте некое българче в четвърти клас.

По-големите мисирки, шефките на малките мисирки, по студиата, говорят още по-големи глупости, но за сметка на това много. Най-често от тях въобще не можем да чуем какво казва така наречения гост. Въпросите вече приличат на речи на Кастро – по 6 часа… Много обичам и това:

– Бързо, 30 секунди – мисирка към гост
– Ъъъъ… – гост
– Нема ъъъ – 15 секунди… край! Много, много ви благодарим! Два пъти много много ви благодарим.

И аз ви благодаря и – кратко, по 30 секунди на всеки!

Виктория Тинтерова

One thought on “Котката, Кмета и мисирката влезли в едно студио…

  1. Котака е мн сладък. Но само с писане не става. Докато българският прост народ превива глава и си мълчи така ще е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *