Виктория Тинтерова

КПСС, БКП, Навуходоносор, КПСС, БКП…

Публикувано

И аз погледах малко Пловдивското Вавилонско Чудо. По едно време се улових, че тихичко си скандирам – КПСС, БКП…КПСС, БКП… А Кмета от кеф беше подпикнал, видях аз.

Опит за разбор:
Онзи с кавала. И той отече в рЯката на моето презрение след едно интервю тия дни. Каза да се хващаме на работа и да спрем да „мрънкаме“.

Кукери в „типичните“ си кукерски одежди, вика репортерът. Да бе, типични. Бяха облечени в некви тоалети, правени по трудово от шестокласници. А носовете им – от моркови. Тъпанджията, който ги водеше се беше окостил от студ и се беше доста уплашил. То си беше за уплах, по едно като мостче се тръскаха ритмично доста хора, а дори и блондинките знаят, че на войниците под строй не им разрешават да маршируват на мост, щото мостът може да падне. Ама, слава Богу нищо не стана.

После некви комсомолчета рецитираха некви неща, пък едни букви ги бутаха и дърпаха насам-натам едни нещастници… А върху буквите седяха други нещастници, на чиито фанелки бяха нарисувани размазано други букви….които махаха с ръце. Затвори очи, отвори очи, рецитираха с комсомолски патос едни младежи… дръж ми шапката. На тва място се махнах от това място.

Така и не разбрах за какво са дадени тези мелеони. Да речем, че са им платили на кукерите по малко, по повечко на Оня с кавала, на Валя Балканска, на буквите, на осветителите, за одеалата и шалчетата… Пак не ми се връзва мелеон. Интересно, дали са го прожектирали този разкош по света?

За да си върнете равновесието, да се отърсите от възхитата, да се пречистите от снощните емоции, за да запазите себе си и семейството от грипЪ /както му вика една докторка на грипа/, за да вземете най-правилното решение кой самолет е най-добър за нас, от Нова предложиха смути:
В един блендер смесвате броколи, портокал, фурми, връзка магданоз, маслини Каламата – без костилките, ябълки, нокти, може и собствени, кокосово мляко, три косъма от рус човек, био киноа, крак от жаба и две парчета алабаш. Докато се смила това, трябва да се завъртите три пъти около масата, да плюнете два пъти през лявото рамо и готово!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *