Виктория Тинтерова

Култура…внос…от Виена

Публикувано

Снощи, Панорама.
Един журналист от Дарик, интелигентен човек иначе, вика:
– Взехме самолета с жена ми и отидохме на концерта на Българската филхармония във Виена.

Демек, можело и да сме културни, ако си поискаме. Не е па чак толкова трудно – самолет, концерт във Виена и готово – кулутурен си. Допускам, че в културната програма влиза и хапване на виенски шницел след концерта… Ма това не ни го каза журналистът.

А диригентът на същата филхармония каза, че продължаваме да се оплакваме колко сме зле, дори и по улицата, въпреки самолета, Виената и концертите. Оплакваме се, щото не сме културни, а прости и не се сещаме за тия самолети и за Виена и колко е лесно.

За разкош има и Сър в предаването. Сърът е малко смотан, даже много смотен, ама ся няма да придиряме. Се пак – Сър!

Днес, Георги Любенов:
– Ама къв номер им извъртя Борис Джонсън на англичаните, а?! – закачливо и доволно в разговор със Смахнатия професор.

Смахнатия професор:
– Англичаните идват тук и ядат кебапчета и салати и бира за 1 левче, че то вече почнаха да ги колат англичаните в Англия…

– Ако ме беше питАл кой да сложи за съдя, щях да му кажа… Радан Кънев трябва да бъде уволнен от ЕНП, а Да България да се забрани! – пак той.

Камен Донев:
– Много се дразня, когато някой, който не е написал ни един стих, не е направил ни един филм … критикува. Чакай бе, кой ти дава право… Все едно жена, която не е раждала, да говори за раждане!

Няма да го критикувам никога Камен, че да не излезе, че съм тъпа.

– Средно 2300 диви свине се отстрелват на уикенд – министърката на земеделието.
С такова темпо дивото прасе ще иде съвсем скоро в Черната книга на изчезналите животни, като птицата додо. Тая акъл има ли -2300 прасета за 2 дни?!

Скоро, съвсем скоро, тия предавания ще ги гледат само майката на Кошлуков и майките на гостите. По мои данни, от представително проучване по улиците, бащите им са се отказали.

Виктория Тинтерова

***

И малко мода и климат пак от Вики:

Модните икони на България са за Климатичната неутралност на Европа, не се съмнявайте. Най-хубавата модна икона затва е винаги с дрехи без ръкави, защото е климатично неутрална. Въобще не ѝ пука от разни студове. Но в купчината модни икони, в ръце с някакви много фантазе фигурки, на снимките, просто крещящо липсва Беновска със зеления, марков, супер скъп анцуг с лампази.

Тя се много обиди. АнцуНг се казва, затва, много сте прости! Аз без Беновска, не ги признавам модните икони. Много грозно постъпиха с нея.

Но да се върнем на Климатично неутралната Европа. Доколкото разбирам, за да постигне Европа неутралитет, невмешателство, неучастие, ненамеса, пасивност, индиферентност, безучастие, равнодушие, апатия и въздържаност /тълковен речник/ по отношение на климата, ще се меткат едни много кинти насам-натам. Както баба от балкон метка кинти. Ние с вас, разбира се, няма да сме под балкона.

Фъндича например ще похарчи няколко мелеона, да тури на 2000 комина в София филтри. Струва само 3950 лева на комин. Харчи ток, ама малко. Но, когато са много, харчат повече ток. За да произведат ток за филтрите, от общината викат, че трябва да горим отпадъците на разни големи градове в Климатично неутралната Европа. За да е чист въздухът в София. Бих приложила и чертеж, обаче ме мързи.

Друг приход, който Фъндича иска да генерира за да купува филтри, е по-висок данък на старите коли. Така, вика, ще принуди тези собственици да спрат да ги карат тия коли и да се качват по рейсове, тролеи и трамваи и метрото. На ден едно семейство ще оставя средно по 4 билетчета по 1.60 лв. Сметайте си колко кинти за филтри ще се съберат.
Защото Европа вече е Климатично неутрална, а ние сме в Европа и тя е в нас!
Тя е слънцето и въздухът!

А двуличният президент да замълчи, щото дразни….
–––––-
Коледни бонуси.
В едно ТКЗС обявяват награди за модните икони:
– За Мичето – галоши!
– За Пешо тракториста – гуменки!
и т.н. Стигат до Иванов, партиен секретар:
– За Иванов – 100 лева!
Публиката доволна:
– Нека оди бос, нека оди бос!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *