Виктория Тинтерова

Лема на Хекимян

„Това, че някой е открил кадмия през 18-та и нещо си година, не означава, че го е нямало преди това….“ Кадмия.
Хекимян.
Лема на Хекимян: Когато нещо не е открито, не значи, че то не съществува.

Предлагам да поговорим за откритията на човечеството. Например, Фъндичът каза да идем и на място да видим плочките, вместо да се доверяваме на снимки. Горещо ни помоли. Няколко пъти. Гледах я, гледах я и реших, че не мога да се доверявам на телевизора, тази тръба и трябва да я видя лично, че да повярвам, че това недоразумение управлява милионен град.

Ама не дават да отидеш, арестуват понякога, ако искаш да я видиш и да ѝ кажеш некои съображения. Това, че в София не е открит начин да се правят свестни ремонти, не означава, че не са открити свестните ремонти като такива.

Това, че Фъндичът не може да управлява милионен град, не означава, че не е открито доброто управление… като такова.

Пак да приложим лемата на Хекимян. Това, че Елена Йончева около 300 пъти каза, че няма общо с КТБ не значи, че Хекимян няма да ѝ припомни колко много я мрази Делян Пее…, ох, не – Добрев. То и Пеевски сигурно не я обича, ама това е друга лема.

Също така това, че като Хекимян я е поканил да говори, съвсем не значи, че ще ѝ даде да говори. Трудно е да се разбере, както всяка математическа работа, но ако внимавате и повторите няколко пъти, ще разберете.
Аре, стига с тоя Хекимян, дай друго….

Добре – друго.
Впечатление сутринта направи високият интелект и ерудиция на Чети етикета, Гавазова. Когато един доктор ѝ обясни за типа хора по отношение на това кога стават и кога лягат – чучулига и сова, настана един весел и искрен, момински смях.
– Хаха, чучулига, ахааааааа, сова….
Даже леко смигна на оператора, нали се сещате, като в училище, когато учителката разказва на децата за месечния цикъл на момичетата, например.

Другото, което бърбориха по телевизорите беше съвсем подобно.

Това, че интелектът не присъства в телевизорите, не значи, че не съществува. Даже вече е открит тук-там по света.
Лема на Тинт

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *