Виктория Тинтерова

Лигата на обикновените

Публикувано

Като чуя по телевизора или по радиото – ОБИКНОВЕНИТЕ хора, започвам да се чудя, аз ся обикновена ли съм? Или приятелите ми? Или любимите роднини?

Братовчедка ми, например, е много хубава, много! Супер заболекар е, дет не боли хората. А пък как готви, шета, непрекъснато се смее и умее да обгрижва едновременно 7-8, до 12 възрастни и деца, когато сме ѝ на гости? Тва обикновено ли е?

Или пък братовчед ми, който може да разсмее и мумия и да опече слон за Гергьовден, ако се наложи…? Ми аз дали съм обикновена? Или вие? Обикновен…. Кво е, всъщност обикновен? Поразрових се – много синоними има, ама най-ми харесаха ей тези:

прост, лесен, нищожен, незначителен, неособен, елементарен, посредствен, дребен

И като мислих, мислих и мислих, реших, че обикновени са ония там, дето вчера се фукаха с постиженията си пред Него, воглаве с Него. Малко са поизрязали в репортажите Ръбъла, който каза, че това е била една изключително изумително ползотворна година за правосъдието. Хм, така е, спор няма! Обичам го този, той е обхванал всички синоними. И това, ако не е талант, здраве му кажи! Обикновен талантлив е той.

А военният ни? Вписва ли се в определението? Вписва се. То като гледам, май всички се вписват. Те са учебникарски пример за правотата на речника и уикипедията..щ А вие викате да не ѝ вярвам.

И понеже дума дума вади, потърсих и НЕОБИКНОВЕН. Ето:

ненормален, забележителен, удивителен, невъобразим, парадоксален, невероятен, невъзможен, свръхестествен, свръхчовешки

Всичко това сме ние. Свръхестествено търпение, направо ненормално, невероятна издържливост, парадоксален мазохизъм и т.н. и т.н. ….
Ерго, телевизорите да си гледат работата – ние сме НЕОБИКНОВЕНИ!

Виктория Тинтерова

One thought on “Лигата на обикновените

  1. Идвало ми е да попитам барниръбъла на правото и други титани на мисълта, колко речници имат в личните си библиотеки. Но не успявам, защото с гордост мога да заявя, че нямам нито едно лично познанство с представител на висшата лига на герберастията.
    За сведение, в нашата домашна библиотека, речниците, справочниците и енциклопедиите са около 300 тома, от общо 5000 книги.
    Така е, Вики, НЕОБИКНОВЕНИ сме!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *