Виктория Тинтерова

Лилето. Дебат. Тук!

Публикувано

Много искам да съм добра, обаче нещо не ми се получава…
Лилето П. е оранжева и няма нито една бръчица. Нито едно косъмче, дори веждите са нарисувани… Малко са дългички, ма ся ние не сме манаджии…

Дебат.
Л.П.:
– Аз 20 години съм била в администрацията и ги знам тия работи!
(Знаем, знаем, че ги знаеш…)

– Това е пълна лъжа! – за нещо си..
(Корпулентна лъжа се казва, жено, ако искаш да си колтурна…)

– Нашите политикИ са много прекрасни и красиви!
(Политика има само единствено число, ма ние вече сме над тия неща и граматиките, метаморфично така да се каже… Разбирам я – много са, една политика не стига за всички.)

– НА 100% сме направили всичко възможно да няма мин.раб.заплата, понеже никъде няма такава…
(Бе няма, няма, ама имат почасово заплащане, но няма да издребняваме.)

– Бесепето са виновни за всичко, щото са комунисти.
(Е, и твоят дедо беше комунистин, казва новата ни история. Да не говорим за Му и Цвъ. Цецка и прочие знайни и незнайни герои на герб. Но затова няма да говорим, щото е скучно.)

– Ние докарахме безработицата до 7%.
(Така е, докарахте я. Останалите 30%, дето също бяха безработни, избегАха…)

– Трябва да приемем мигранти, емигранти, имигранти, маори, маи, инки, китайци и марсианци но само тях. Няма да прекаляваме, начи…

– Аз съм оптимист, нашата програма за оправяне е дългосрочна…
(И аз съм оптимист – след дестина години така ще ни оправите, че няма да ни има. Не може да им се отрече – последователни са. Имат програма. Който лъже – мамка му!)

Като чу това, дедо М. от Н-ското село изспсува весело, щото ние си псуваме и за хубаво и за лошо, удари с юмрюк по масата и викна:
– Пенооо, аз искам да кандидатстваме за двама маори, трима кетайци и пет кетайки във фертилна възраст! Дай бързо от салама „аз ям“, че ще те фрасна ….

По главните телевизори мъцнаха за тържествено честване на 9-ти май, дадоха окло 3 секунди президента Радев и едни тържествени войници, но продължиха със супер интересни интервюта, като това на Теодора Духовникова и дъщеря или съветите на Алена за правилно бракосъчетаване. Ми така де, тоя президентът да не е папа, та да го дават? Харесаха ми.

А на Кошлуков една голямо…. – браво ….по тиквата! По-добре култура Бг, отколкото некви тъпотии.

П.П. Един тип ни съветва да гласуваме и как да стане тая работа, да няма грешки.. Със син химикал да задраскаме квадратче, вика. Само дето не каза къв да е синия химикал – белина ли, сярна киселина ли, Монсанто… Дано да обяснят до изборите, че у дома имам само Веро, не знам дали се признава….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *