Виктория Тинтерова

Линч и зрелища – без хляб!

Публикувано

Едните щели да бият всички, които им влизали в махалата, другите искат линч от телевизорите. Сичкото туй сега, тук, 21-ви век, в цивилизована България. Битивиту щели малко по-късно да ни покажат „поредното разрушаване“. И Нова и те ще прожектират бутаниците. Хляб и зрелища. Хлябът в по-малки количества, че поскъпна, но за сметка на това зрелищата си ги бива…

Днес гол бегач, утре бутане на къщи, малко Марешки, малко Поптодорова, малко тирове по границата, щото сняг и ей го – януари минал. По-добре прав пред бара, отколкото седнал пред струга, ми е казал древният мъдрец. Ми така е, то и без това стругове не останаха много.

Няма да се тровкате, че няма работа, че ви ниски пенсиите, че поскъпва тока, така че няма да може хич хляб да си купуваме скоро и ще останем само на пасти… А шоколада само го миришем.

Бизнесът вика, че „Аз ям“ ще затвори, щото така ще му повишат тока, че свят ще му се извие. И понеже свободата, Санчо не е в салама, ще остане само свободата … да искаме линч. По телевизора. И телевизорът не намира нищо лошо в това. Ку-клукс-клан са били по-срамежливи, нали знаете какви качулки си имат?
Айде пред телевизорите! Ще бутат къщи. Пет. Тоя път. За командос – 10 къщи, за обикновен инженер – 2, за 5 старци – 1. Има си ред в кочината!
––––––––
Великият комбинатор седеше до бамбукова масичка и пишеше.
— Бият Паниковски! — викна Балаганов, застанал като картина на вратата.
— Вече? — попита деловито Бендер. — Нещо много бързо.
— Бият Паниковски! — повтори отчаяно рижият Шура. — До „Херкулес“.
— Защо ревете като бяла мечка в топло време? — каза строго Остап. — Отдавна ли го бият?
— Повече от пет минути.
— Тогава веднага да бяхте казал. Ей, че глупав старец! Хайде да идем да погледаме! Из пътя ще ми разкажете.

***

Гледам една реклама за едно, дето друса телесата – вибро шейпър му викат и се отслабвало много. Едно време му викаха „канго“ и се плащаха вредни, че вибрационна болест се фащаше от него. О, времена, о ….вибриране!

Витория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *