Яяя......

Липсата на разум у Плевнелиев – самата истина или да?

Публикувано

Вече шест-седем години откак се съмнявам в здравия разум на един – слава на Бога! – вече бивш президент. Всъщност, комбинацията от неговото име и определението „здрав разум“ поражда сериозен конфликт и противоборство, затова сам ще си възразя (ето ви още един нонсенс) и ще си оттегля прилагателното, като оставя само съществителното…чиято адекватна употреба, честно казано, също е спорна, щом иде реч за този човек…

Досещате се, че визирам Росен Плевнелиев.
То няма друг такъв образ, особено пък окичен по стечение на обстоятелствата с президентската титла до скоро, а веднага след провъзгласяването му за държавен глава и самоокичил се арогантно с прозвището „обединител“.

Този персонаж, за когото повече подхожда класификацията „анимационен герой“, а в духа на политкоректността „пространствено неравностоен“ тези дни, най-вероятно заради непоносимата обстановка вкъщи съпътстваща раждането на едно бебе, така се е развихрил из медиите, че и най-аполитичния човек в страната да си, пак ще прочетеш или чуеш все нещичко от словоблудствата му.

Вчера бяха инфантилните спомени от трите му, цели 3! срещи с английската кралица и предварителните съжаления, че надали друг, хеле пък Президентът Радев, би достигнал върховете, които той е покорил в тази област, а днес вече е отворил нови фронтове в изчанчената си война, която дори Дон Кихот би окачествил като напълно откачена.

Медиите, олигарсите, Южен поток, Цанков камък…превзема всичко на абордаж, без да си дава сметка, че му няма пояса-патенце, а ще му потрябва.

И не, че гореспоменатите теми не трябва да се дъвчат, но при него всичко минава през руската, а най-вече т.нар. руско-хибридна плоскост.
Този човек е като Мирча Кришан – просто замества всяка краставица с руска салата и се опитва да храносмели всичко точно в определен формат, за да ни го повърне като гълъб в човчиците, а ние само да го преглътнем с благодарност, че ни обгрижва.

Говорил е днес за руската инвазия на наша територия – географска и медийна, за „денонощно водени жестоки битки от проруските лобита“, които планирали всичко с години напред и някаква мистична любовница на Путин, която дърпала някакви конци на пропагандата. Всъщност, именно тази любовница ми дава насока, щото да се усъмня, поради какви причини точно самият Плевнелиев е толкова набрал на Путин…тук започва да намирисва на „прелъстен и изоставен“, но това е тема, която бих засегнал друг път..

Прави впечатление обаче, че Росен не споделя някакви имена с аудиторията си в тази гневна тирада с днешна дата. Нито името на Пеевски е споменато гласно или писмено, нито това на Доган… Ами като ще се правиш на пич, давай бе, Роска!
Ето, аз например, давайки си сметка естествено, че съм точно един никому известен невшенски драскач, съм си позволявал през публичния си профил да го наричам как ли не.
И това, колкото и основателно предвид личното ми мнение за него, все пак прекрачвайки добрия тон и минавайки отвъд, защото нещата си имат имена, колкото и да подлежат на автоцензура понякога.

Обаче Росен, той си дрънка за Путин, щото на Путин му е все тая какви ги приказва Росен за него и ако някой от агентите му се засили да го включва в сутрешните сводки осведомяващи го какво-що в Русия и по света, то наш’то момче ще е бележка под линия.

Казвам ви, тоя напълно изтървава козите – не Путин, за Росен ми е думата.

Помня преди година-две, тъкмо стартираше кариерата си на лектор на треторазрядни семинари и конференции, когато започна да ги реди едни никакви – бил четял Достоевски и Толстой, слушал Чайковски, следял развитието на руския балет едва ли не, ама политиката на Путин била друга бира, а той не можел да се примири с това и само да му поднесяли декрет против диктатора и той го подписвал тутакси. Това било принципност.

Под секрет ще ви кажа, че онова за литературните и музикалните му предпочитания е вярно, колкото е вярно, че голЯмите му приятели Обама и английската кралица четат Георги Господинов и слушат оркестър „Канарите“
Човек запознат с творчеството на Достоевски, нито би разсъждавал така идиотски, нито би изглеждал толкова идиотски като него.

Не са толкова проблем опитите му да се държи през последните години като ястреб, колкото това, че го прави напук на много по-голямата част от обществено мнение, както и това, че се надценява силно, също като новоизлюпено питонче пробващо се да погълне слон.
Не спря, ей – не се спря това бодро момченце, започвайки от полагането на клетвата си, минавайки през нейното погазване, стигайки до последната дата от срока ѝ на годност, пък продължавайки и след това да плещи само за европейски и евроатланатически ценности, докато през цялото време хората искаха и искат, ама съвсем други неща и днес за пореден път тъпо и упорито ни промотира вкисналите си възгледи за Русия и Путин като за световно зло с регионален приоритет да съсипят татковината ни.

Колкото повече пиша за това сбъркано дете на природата, толкова повече чувствам главата си като изтръпнал крак, затова като финал, представете си едно лайно. Сухо овчо лайно. Отвън то си прилича на лайно, но за сметка на това отвътре е кухо. Няма тежест, няма плътност. Като го стиснеш с два пръста се рони и се разпилява на прах. Естествено – лайнян прах.
Казаното от Росен, и вчера и днес и по принцип, винаги е било едно сухо овчо лайно, увито в златиста панделка и украсено с тържественост и патетичност.

Крайно време е да му се вдигне паметник на тоя, а после Асен Генов веднагически да го боядиса в кафяво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *