Яяя......

Любовна история от плажа

Публикувано

Бях още млада комсомолка, когато в един горещ августовски ден на плажа на „Бункера“ се запознах с двама братя – блондин и брюнет – Миро и Иво.

Миро беше боксьор и голям нервак. Походката му – лява ръка с ляв крак и дясна с десен и задържането на въздух, концентрираше женските погледи в гръдния му кош и караше тупираните с бира коси на комсомолките да щръкват още повече от възбуда. А, как само плуваше този Миро! Същински Джони Вайсмюлер!

Иво пък играеше шах и четеше “Тъй рече Заратустра“, “Майстора и Маргарита“, “Престъпление и наказание“ и беше нежен и романтичен като младия Маяковски. Двамата бяха идеалните половинки от едно съвършено цяло.

Влюбих се и в двамата и колкото и да се насилвах, не можех и не можех да избера само един, а и те не можеха да ме разделят и като се започна едно…Миро, Иво, Миро, Миро…Иво…до момента, в който огелпих имената и баш на Миро (нервака боксьор) казах – „Ивчо“ ….и то точно докато сърбаше телешки шердени в шкембеджийницата.
Погледна ме с просълзени очи (от лютото) и бавно, прокашляйки се каза:

– Ти и с брат ми ли, ма…бахвафгаза – после счупи един стол с кроше и си тръгна. Даже не ме остави да му обясня, че с брат му ходя само на кино, театър и правим литературни анализи, а с него по спортни мероприятия.

Абе, нервак си беше, Миро, но по-лошото е, че от този ден спряха да ме допускат до всички спортни зали в града, което ме натъжи малко.

Споделям тази много лична за мен история, защото току що чух жена, прекосила ятовата граница за да дойде „на море“ да се дере – „Мирославеее…ела веднага тука, разбойнико! Че ти избием зъбките! Що апеш брат си, бе! Ела, Ивче, ела, мама! Мирославеее…тука че седиш, нема видиш море!“
Идваше ми да се провикна и аз:
– А тъй! Раздели ги дорде е време – ама, сарце не ми даде, а и щяхме да омешим много диалекта и мбемата на съвършенството фприродата.

Златина Славова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *