Яяя......

Майбаха на релаксиращите упражнения

Публикувано

Попада ми някаква статия за упражнения от японски традиционни практики и аз въодушевено започвам да ги чета, защото става въпрос не за фитнес, нали, а за нещо далеч по възвишено – упражнения от джиу джицуто за премахване на стреса и напрежението.

Викам си, това ще е нещо наистина отпускащо, релаксиращо и мързеливо – демек точно за мен.

И така:
Първото упражнение изисква да застана права, а раменете да са на една линия с ходилата. Това го мога, явно съм спортна натура. След това трябва да свия пръстите на краката, а после да събера ръцете си отпред, така че „показалецът, средният и безименният пръст на двете ръце да се съберат пред тимуса“. Сега пък трябва да питам Гугъл къде е тимуса, но ще се справя.

Дотук съм доволна, обаче следва нещо невъзможно за изпълнение, цитирам:
„Усмихвайте се и си представяйте, че сте скромен и учтив човек.“
Ама как да си представя нещо непознато, бе? Е тук направо ме съсипаха психически и въобще тотално! Сега разбирам защо тези упражнения са от джиу джицуто! Е ся направо ми иде да изкрещя като истински самурай, на който са му отказали честта да си спретне харакири.

Набързо се отказвам от първото упражнение и минавам на второто. При него трябва да остана в същата стърчаща поза и да си забия пръстите на краката в земята, „сякаш са нокти на животно“. Не ми се вярва дори Джеки Чан да успее да пробие с пръсти ламината, какво остава за мен. Все пак щом съм решила да спортувам, продължавам да чета:
„Отворете уста и вперете празен поглед пред себе си, сякаш сте ненормален“. Усмихвам се широко – това е обичайното ми състояние, така че определено ще се спра на това упражнение, само дето трябва да взема от шкафа оня френски гаечен ключ, за да изкопая малко ламината. Тва за пръстите на краката, нали разбирате…

Магдалена Николова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *