Виктория Тинтерова

Мелеонери с лица на картоф

Публикувано

Бе да му се не види, не можаха ли да ни назначат по-красиви мелеонери? Много им селски физиономиите, душата ми на естет стене!

Един нисък, с голяма, кръгла глава, турена сякаш по погрешка, по невнимание на тялото…, друг пъпчив, трети много корпулентен… Ей ся гледам Прокопиев. Тъжен. В последно време не контактувал с премиера, вика. Следователно е имало време, в което е контактувал. Ах, мушмуроци ньиедни, шопът отдавна ви е казал – сега ривьеш, а га яди кифтьетата, ни рива….Да му имам проблемите на тъжния Прокопиев.

А пък Николаев се много възмути от разни снимки на богатството на Баневи. Що ся ги пускали тия картинки?! Тва ли било най-важното и прочие възмутености. Ми, не е маловажно, Николаев, трябва народът да знае като стане милионер, какво да си купи. Че да не се излагаме. Аз например, никога не бях виждала такива разкошни, златни парапети на вътрешно стълбище. В един индийски филм ми се мерна подобно, ама не гледам такива филми особено, та не можах хубаво да разгледам. Също така този парапет много си отива със стъпала от червен мрамор от Карара и едни огромни, сребърни полилеи. Е нямаше да се сетя, да ви кажа.

Освен това забелязах, че е просташко голяма библиотека да е пълна с книги. Трябва небрежно да поставите в нея дестина книги със златни гърбове и снимки на фамилията в сребърни рамки. Всичко трябва да блести, дори и колтурата!

Тоалетите на семейството трябва да са също блестящи. Задължително. Или поне с тигрова шарка или змийска, ама това за всеки ден, за ежедневно облекло. Мерна ми се и една кутия за колие, с капак – лупа. Много ми хареса. А моите гердани стоят в метална кутия от бисквити, много просташко.

Аз например, като стана милионерка, ще си купя цял блок в Младост 4, щото гледката е хубава и ще си го оградя с ограда от ковано желязо. Ще си го направя на един многоетажен апартамент с много стаи и мраморни стълбища и емпорета и водопади… На първите пет етажа ще е гардеробната МИ стая. И ще се науча да говоря мьеко, иначе няма да съм кууул.
Но първо трябва да стана милионер. Лошото е, че не останаха предприятия за съсипване. Ни фабрики, ни заводи, нищо. Налага се търкам билетчета или да се оженя за милиардер.

А сега – рекламен блок, и аз съм човек, трябва да се издържам.

Кррррррррррррррррррр, купете си от нашите автомати – те са най-хубави! Имаме различни цветове, по желание на клиента…. песен – наще автомати, наще автомати, мелодията е от Валкириите, сещате се нали…тъдъ-дъ-тътъдъъъъ.
Подарък – точилка в есенни тонове за съпругата…. тъдъ-тъдъдъъъъъъ
При закупуване на два броя – отстъпка и безплатни патрони!
Осигуряваме безлихвен кредит!

А ти купи ли си автомат, да ти, точно ти, щото стига с тва ДАНО?!

………………………..

Нова рубрика:
Знаете ли, че..
В едно училище, почти най-известното училище, с почти най-известния директор, поставил кутии за доноси по коридорите, в почти най-скъпият квартал на София, в тоалетните има …. клекала. Повечето деца НЕ ходят по нужда, заради тия клекала. Т.е. стискат цял ден. Казват, че и мирише. Иначе, за да им е полезен животът, фафлите в лафката са забранени.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *