Виктория Тинтерова

Милионерите ще спасят света

Публикувано

Слушам един милионер, български. Красимир Дачев. Краси света, така да се каже, с присъствието си. Барнал се беше красиво, също така. Велури, небрежна риза Бърбърис, и всичко това в цвят пролетна детска дрисня, бе напрао…

Ама кво разбирам аз от милионерски моди. Не знам дали Валери Симеонов ще скочи с релса от Варненския мост, та да го попитам – дай я тая релса, ако няма да я ползваш, Валерка, че ми се скача от некой мост….

Ето ви квинтесенцията на разговора, че като ви знам колко гледате телевизия, ще вземе да останете неинформирани за глобалното положение в България. Доколкото могат да се проследят криволиците на мисълта на милионера, разбира се.

1. Българите, като протестират си намаляват доходите, защото се дигат лихвите, понеже милионерите не могат да работят, защото българите протестират.

2. Ако българите работеха така, както на запад, щяхме да процъфтяваме, но те не работят, защото тук ни мързи, когато отидем в Испания, рязко спира да ни мързи… Вероятно много ни пръскат от небето с тия самолети, знам ли…

3. Типично българско упражнение е да не се работи, защото сме емоционални и сме пълни, включително и той, с емоции, балканци сме и като ни „набута някоя тъпанарска емоция“, направо…. Психиатрия.

4. Данъкът на старите коли трябаше да се дигне още преди 30 години, затова караме сега чайници… не за друго, нали, просто данъците са ниски. Ако ти е висок данъкът на колата, ще предпочетеш, вместо да се гърчиш да го плащаш тоя висок данък, да си купиш нова кола. Ми така е, това е икономическата логика, така и Хегел, Кант, Ницше /тоя па, кво име има само/, Маркс, Енгелс, Ленин и Пауло К. са го казали, няма да спорим сега и да се излагаме пред чужденците.

5. Той и разни академици ще учредяват движение за някакво спасение, понеже милионерите тук не са много и са бедни милионери. Вие да видите кви милионери има, ехеееее! Например в Китай – по 100 на ден. На мен ми стана много жал за нашите бедни милионери, пак се излагаме пред света. Пак на последно място…

6. Румен Радев им откраднал думата на сдружението, много лош човек.

Вижте сега, отвсякъде ни казват, че сме едни огромни задници – и сценаристите и бизнесмените и предприемачите и Цвъ…. ми дайте най-сетне да почнем да работим и да отделяме априори по половин заплата за бюджета. По-добре даже 2/3. Аман от вас, тунеядци такива, непрекъсанто пречите на хората да стават милионери.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *