Яяя......

МИЛО ДНЕВНИЧЕ, ИМАМ COVID-19

Публикувано

Здравейте, фенове (и жени, които ме бъркате с Митко Калбуров). В петък си направих тест за коронавирус, който се оказа положителен. Много хора ми писаха, че съм първият им познат с COVID-19. Затова започнах да си водя дневник в личния профил във Фейсбук, в който да информирам приятелите си как протича заболяването при мен. Целта ми не е да внасям излишна паника, нито лекомислено спокойствие, още по-малко да изземам функциите на личен лекар или РЗИ. Слушайте институциите и спазвайте всички противоепидемични мерки. Просто искам да вкарам малко хумор там, където напоследък виждам само страх и объркване. Реших, че дневникът трябва да достига до повече хора, затова от тази вечер ще го водя И ТУК. Иначе ето какво ми се случи до момента.

ДЕН ПЪРВИ

Здравейте, приятели. Както знаете, вчера тестът ми за COVID-19 излезе положителен. Извинявам се, че толкова късно се включвам с повече информация, но цял ден бях по кафета с бивши гаджета, симпатизанти на ГЕРБ и Павел и Венци Венц.
Първите си симптоми – отпадналост и леко главоболие – получих в четвъртък вечерта. Вчера си направих тест, а днес положението е следното:
– Със сигурност не съм в най-добрата си форма. В четвъртък сутрин изтичах десет обиколки на стадиона без проблем, докато сега, ако се задържа 5 минути прав, диванът магически се преобразява на кестенява студентка от НАТФИЗ с големи гърди и бенка като на Синди Крауфорд, която ужасно иска да ми роди три деца. И този, и другите симптоми обаче, са в мярка, без ексцесии. За да ме разберете по-добре – все едно имате махмурлук, но не от текила, а от бяло вино.
– Имам температура, която свалям бързо. Сутринта бях с 38,5, сега съм с 36,9. Появява се мокра кашлица, но рядко. От време на време ме цепи главата. Нямам апетит, но пък обонянието ми работи. Това не е непременно плюс, защото ме мързи да се изкъпя.
– Приеманите лекарства са по преценка на личния лекар. Моят ми изписа антибиотик, Авирон Рапид и Витамин C1000.
– Все още никой от РЗИ не ми е звънял да си стоя вкъщи. От излизането на теста минаха повече от 24 часа. Аз че не съм идиот, който ще тръгне да опипва авокадото в Лидъл – не съм, но все пак ми се струва несериозно. А и как ще си получа онези прословути 1800 лева? По банков път, на ръка, с гълъб?
– През февруари изкарах грип, който поне в първите си 3 дни беше много по-тежък от това, което ми се случва в момента. Тогава физическият ми капацитет падна със 70 процента буквално за минута. Не искам да омаловажавам опасността от коронавируса, а и има време да ми се разкаже играта, но това са наблюденията ми за момента.
– Това е. Ако искате да ми пратите плюшено мече, пълно с кокаин, по пощата, мога да ви дам адрес. Бъдете здрави и отговорни.

ДЕН ВТОРИ

Добри новини! От А1 ме успокоиха, че няма как да умра от коронавирус, ако преди това не съм погасил всичките си задължения към тях. Според юристите им това било абсолютно невъзможно. Въпреки това, продължавам да следя състоянието си. Ето как минаха последните 24 часа:
– Наспах се, бе! За първи път от три дни. Главоболието изчезнa и явно това е повлияло. Дори успях да сънувам. Бях в сараите на Доган. Сокола беше сготвил спаначени кюфтенца с лютива разядка и баклава с много орехи. Вечеряхме в споделена тишина под дискретния поглед на 46 охранители от НСО. Дани Кирилов си играеше като котенце с една мъртва хлебарка в ъгъла на стаята. Нещо ме прихвана и понечих да целуна Сокола по устата, но той се дръпна свенливо и ме попита дали не избързваме. „Не, супер е“, казах аз и го награбих.
– Хремата отмина, но пък се появи кашлица. Рядко, по веднъж на час, обаче е стабилна, все едно съм се задавил с малко таралежче. Преди малко си измерих температурата: 36,9.
– Мускулите на краката, особено прасците, са ми доста вдървени. Не вярвам да е от залежаването, защото съм вкъщи по-малко от 48 часа (пак повтарям, това е моето конректно състояние, не значи, че ще се случи и на вас, не съм лекар; ЗАЩО ИЗОБЩО ГО ЧЕТЕТЕ ТОВА!)
– Енергията ми е кажи-речи на обичайните предкарантинни нива. Направих 100 лицеви опори (кротко и бавно, без дълги серии) и нямах нужда от медицинска сестра.
– От РЗИ все така не ми звънят. Да не би да съм ги обидил с нещо? Не заслужавам ли едно: „Г-н Блажев, не излизайте навън и не ближете кутиите със сладолед на Raffy в парка“? Подозирам, че просто в събота и неделя хората си почиват.
– Бъдете здрави. И отговорни. И това ще мине.

ДЕН ТРЕТИ

Ами какво да ви кажа: май пак съм си старият Жоро. Което само по себе си не е много, но… Имам енергия, хапвам си, спя си, смея се, не си задавам философски въпроси за живота, смъртта, клитора и френските автомобили. Ако през следващите 11 дни не получа съпътстващо заболяване „смазан от носеща стена в апартамента череп“, би трябвало да се измъкна от този COVID относително сух. А иначе:
– Температурата ми е 36,2, долу-горе колкото на Каваци. Да съм се закашлял най-много три пъти за целия ден. Хремата и главоболието засега са чао. Обонянието ми обаче сдаде багажа, което е куцо, понеже когато си затворен по цял ден вкъщи, една от основните атракции в програмата ти е да ядеш. Ма поне няма да давам пари за скариди. За к‘во? Като нямаш обоняние, и кренвиршът е скарида. И картофът е скарида. И фибата е скарида.
– „Ало, Георги Блажев? Александрова от РЗИ съм.“ Пу, най-после! Бях започнал да си мисля, че са ме забравили. Нали съм знаел, че не мога да излизам от вкъщи? „Ей, верно ли – тъкмо ме хващате със саковете на летището, водя детска група на ски в Кицбюел! Защо чак сега ме информирате? Тестът ми излезе положителен още в петък?“ Е, не казах точно това, но си го помислих. Както и да е. Между 21 и 24 юли от РЗИ ще пратят екип, който да ми направи втори тест у дома. Ако всичко е наред, ще мога да продължа нормално с живота си и да се преструвам, че ми е приятно да съм сред хора, както съм го правил досега.
– От три дни не спирам да получавам покани за приятелство от жени. Може да нямам яхта, но се очертава до няколко дни да имам нещо също толкова секси – антитела.
– Бъдете здрави. И отговорни. И фибата е скарида.

ГЕОРГИ БЛАЖЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *