Виктория Тинтерова

Мимансът е онлайн

Публикувано

„Напук на традициите на запад, където милиони щурмуват магазините, у нас 70% от хората пазаруват онлайн!“ – съвсем цитат, Нелепият Богомил от Нова.

Знам ги аз тия, дето от една седмица се чудят как да направят напук на традициите на запад и да ги прецакат тия традиции… Познавам двама, дето седят в кръчмата на с. Биримирци, на единия и името му знам – Мърцо Пицайзов, къркат си червено вино от сутринта и си викат:

– Ааа, няма да им ходим в моловете на тия, нъц, ще им прецакаме традициите, егати тъпите …. и си пускат интернета, да си пазаруват телевизори по 777 инча, малко хладилници, два-три епилатора и едно такова за смути, общо за двете семейства.

А пък бившият шеф на НСО вика, че когато мафиотските фамилии се карат, не докосват жената и децата. Т’ва по повод животрептящият за живота в рОдината въпрос за колата на НСО и била ли е Десислава Радева вътре или е била в магазина. Не пипайте жените, вика, мафиоти такива, вика. И малко Хегел включи в тая работа, та съвсем ме заинтригува.

Тоя па Хегел к’ви ги е говорил – има и за истината и за края на историята и за НСО. Много интересен разговор.

– Може ли – пита Николаев – като ходят за хляб, салам и гащи охраняемите лица, да кажат на шофьора – карай по правилата?
– Може – отговори бившият шеф – даже един министър на правосъдието, вече покойник, им беше забранил да превишават скоростта!

Брей, хвала на такъв министър!
Послушах малко и за БДЖ-то. Да ви кажа, никъв смисъл няма да се слушат вече каквито и да било разговори за каквото и да било. Сто пъти по-интересно е да спрете звука и да гледате как говорещите глави и Господин Х. само си отварят устите и мигат с очички. И без това са миманс и няма никво значение какво казват..

Иначе всичко си поскъпва… и ние сме миманс.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *