Виктория Тинтерова

Мисленето като пар екселанс

Публикувано

Заради царските конюшни съм се задълбочила в мисленето.
Не знам дали съм ви разказвала за една приятелка на мама, ама ако съм, ще повторя случката.

Начи Марианка паркира някъде в соца на някакво забранено за паркиране място, идва един милиционер и ѝ вика:
– Другарко, що така правите, тук е забранено!
– Ама аз мислех….
– Не секиму е дадено да мисли! – я прекъсва милиционерът строго, нали помните колко бяха строги, не като сегашните лигльовци.
Но не я оковал в белезници, само я глобил.

Та и аз да се опитам да помисля. До сега има няколко забълбукващи факта. Разните типове на върха на държавата непрекъснато казват, че държавата е лош собственик и заради това раздават на частни лица разни работи. Сега летището ще дават. Ама тези конюшни, ги раздали неизвестно как на разни други типове и те нищо не правят за тях. Чакат ги да се самосрютят, ние сме наясно защо. Следователно в Държавата не само държавата е лош собственик, нали? Но пък от друга страна, точно запалената част е на МВР. Тъкмо за да докажат тезата си, че Държавата е лош собственик. Особено министерството, дето трябва да ни пази от типове, които не спазват закона, да ги пердаши и да ги връзва с белезници, като се държат лошо, тъкмо то е много лош собственик.

Има и едно изключително странно нещо – продали земята на типове, а построеното отгоре наполвина. Обаче дукименти липсват. Тука има, тука нема. Куче влачи, диря няма….
Общо, като цяло, НА 100%, а иемнно и заедно, ни управляват типове, които като частници или като нечастници, са лоши стопани. Разгониха фамилията на всичко. Унищожиха една хубава държава.

Иначе цялата държавна мощ се стовари върху една дребвна женица, дето излезе от матрицата. Оковаха я в пранги като да е продала и съсипала БДЖ, БГА, като да е фалирала КТБ, като да е обрала здравната каса, като да е унищожила българския морски флот и да е продала за скрап плаващи кораби, да има 6 апартамента, незнай откъде или като да е направила ремонт на НДК за милиони без да има ремонт…или като да е изяла Лилето къс по къс. Леле, то така, цял синджир роби щеше да се получи…. Каква хубава гледка би било.
Ама ние сега – капризи, справедивости и прочие глупости – не всекиму е дадено да мисли…..

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *