Виктория Тинтерова

Мозък 1 и Мозък 2

Публикувано

Разликата между мис Тигрова и Цвъ е едва забележима. За да сме политкоректни, можем да ги наречем Мозък 1 и Мозък 2, че да не се сърдят. И спокойно можем да ги разменим, никой няма да разбере. Особено на молитвените закуски. Там и децата говорят американски…
Към Мозък 1 можем да прибавим и подмозъци. Както можем да подходим и към Мозък 2.

Към Мозък 2 принадлежат всички онези знайни и незнайни силиконови създания – руси, чернокоси, червенокоси и брадати. Те с удоволствие се показват по биг брадъри, Животът е хубааав! и прочие великолепни достижения на съвременната журналистика. Там те пеят, танцуват и разсъждават за живота и са много важни. Важни и значими в ефира. Във въздуха. Някой ден ще изчезнат и те като нас, обикновените хорица.

Вълнуващо би било да видя как червеите се шашкат като стигнат до силикона… Не сега, въобще. И какво ли биха казали археолозите, когато разкопаят някоя могила и вътре намерят две силиконови торби, едни устни с хиалурон, две чифта изкуствени мигли и 10 нарисувани нокъта с камъчета около един бял скелет….

Този ефир, обаче е рожба на десетгодишното управление на Мозък 1 и неговите подмозъци. Десет години слушаме ЩЕ. Ще ви построим пътища, ще ви оправим тротоарите, ще ви дигнем ток…, ох, не тока, заплатите. Ще живеете спокойно и никой не ще влиза вече по домовете ви. Ще ви прецакаме живота.. ох, не, ще ви го оправим. Ще станем едни добри мозъци и подмозъци. Ще се научим да говорим български…. Ама някой друг път.

Мозък 1 поздравява Мозък 2 с песента на Азис, подмозък на Мозък 2, „Позна ли ме?“, а аз с песента „Подлудяваш ме!“.

П.П. Заявявам, че никога не съм слушала ни една песен на Азис! Заглавията ми ги подсказа Гугъл.

––––

Мозък 1 чакал под една козирка тролей 8. Валял пороен дъжд. По едно време запъхтяно под козирката се пъхнало и едно цигане.
Мозък 1 казал:
– Орел и лайно не могат да седят на едно място!
– Тогава аз отлитам – казало цигането и изчезнало в дъжда.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *