Виктория Тинтерова

Молитвена закуска. Амин!

Публикувано

Цвъ отишъл на Молитвена закуска в Щатите.

Ся на мен не са ми много ясни тия молитвените закуски – Цвъ се моли на някого там или на Цвъ му се молят? Или всички се молят на някого за нещо? И какво закусват, също ме интересува. Дано да е нещо вкусно… Добре че не съм във властта, че хич не обичам да закусвам, а поканят ли те – няма отърване.

Предпочитам молитвените вечери с вино, ракийка, пържолки. Не бих отказала и един хубав коняк накрая.

Миналата година Цвъ ВОДЕЛ Тотев и Фъндича и разни други, а тая година Карадъя… ая… ъая…бе, както се казва там.

Поразрових се – начи огромна зала с някакви хора на дълги маси, а на един огромен екран прожектират Тръмпи, огромен и величествен, който им говори разни важни неща. Това било харемиканска традиция от 67 години.

Та, след като закусят, делегациите от разните страни се събират и се снимат. Снимат се и преди да тръгнат, снимат се и като се върнат. Снимат се там помежду си. После, като се върнат по страните си, разказват с възхита за тази молитва на жените и децата си и на тъщите и си показват снимките. На нас нищо не казват.

Ама аслъ, какво разбираме ние от молитви?

Обаче е много респектиращо, като събрание на Муун е, като конгрес на КПСС, като парад в Северна Корея. Ние не можем така, щото сме малки, злобни и завистливи, ще си изядем закуските един на друг….Нещо като Ам-Гъл.

Въпреки, че и между нас има добри хора, оставете ги на мира, БЕ!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *