Виктория Тинтерова

Мъжътнагала и други работи в Работите

Публикувано

Стигнахме до момента, в който Мъжътнагала е поканен в национален ефир да…..ни набива канчето. Да ни обяснява нещата от живота. Той ги знае работите.

То и един бивш министър на здравето също ги знае. Вика, че нищо не зависи от министрите – ни реформи, ни заплати, ни нищо. На медицинските сестри вика, да са любезни, независимо от заплатите. Т’ва заплатите са дяволска работа, казва, и ние, пардон – вие всички – учители, медсестри, инженьори, касиерки в магазини малки и големи, лелките в детската градина, дизайнерите и обикновените да не се толкова вълнувате от заплати. Заплатите са дяволска работа, таласъмска и вампирска, такава древна легенда има. И бабунгерска. Аз не знам кви са тия бабунгери, но ми се струва, че са пенсионирани някакви жени…. Даже в една прастара пещера има нарисувана една заплата с три глави, които бълват огън и изгарят едно цяло село…

За пенсииите си е ясно от още по-древни времена и пещери. Само за няколко журналисти, двама-трима социолози и един Харалан Александров Александров, български социален антрополог, публицист, преподавател в Нов български университет, с научни интереси в областта на социалната антропология, социалната политика и организационните изследвания /Уикипедия/ не важи този прастар езически и библейски закон. Както и за депутатити и министрити. За тях заплатите са миросани специално, благословени още от Каин и Авел и брат му. Понеже работят. Не като вас. Вие само сте нелюбезни и зли по цял ден с другите хора.

Например, аз познавам един инженер в нашата община, който винаги е зъл с медсестрите и учителките. Учителката в отговор е зла със сина му, който ухапал по ръката детето на медсестрата, понеже тя му фраснала една инжекция против тетанус в дупиту. Видяхте ли как стават белите и агресиите в училищата….

Следващата, която ни обяснява живота и света е една Ива Екимова, с важната порфесия пиар. Тя се много тревожи за градската среда, понеже едни пушачи пред заведенията като пушат, много я загрозяват. Пушачите са грозни и пречат на София и въобще на улиците на държавата да изглеждат добре с това пушене. То верно, че не съм много убава пушачка, но обещавам преди да ида на кръчма, да се среша, да си изгладя дрехите, да си лъсна обувките, а когато е над 5 градуса, обещавам и да се окъпя. Обещавам и да си изрежа ноктите на ръцете и на краката, само ми оставете възможността да изпуша някоя и друга цигара на тротоара.

Въобще борбата срещу пушачите и заплатите е трудна, но много достойна борба. Трябва да си много сърцат, смел, непоколебим и жертвоготовен, защото пушачите и заплатите са дяволска работа, от преизподнята. И непрекъснато пречат на просперитета и стабилността. Ама това вече го казах… Само не ви казах, че като получавате заплати, си купувате цигари и по този начин ставате съучастници в хибридната война на Путин и Тръмп срещу разумното човечество и не ви пука за Оная елха и подобни безобразия, защото сте обладани от злите сили.

Лошото е, че екзорсистите от парламента и правителството, дето искат да ви спасят са във ваканция, така че пазете се – мръсни дни са.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *