Виктория Тинтерова

На Боби кака му за батко си и още…

Поговорихме с Фъндича за мръсния въздух, за това колко снегорина ще снегоринат в София и за езика на омразата… Не ни остана време да поговорим как по-високия данък на старите коли ще ги намали, нито за Графа…. –
Нова и Мира Незнамкояси

Фъндичът помрънка двайстина минути разни комсомолски работи и си тръгна доволен. Ама поне дошъл Фъндичът до студиото. А Каракачанов – интервю по телефона. Моментално пред очите ми изплува следната пренеприятна гледка – Краси по пижама на райета. Седи на масата в кухнята пред чаша кафе, чаша разтворен аспирин, от онзи, с витамин С, пуши, чеше се по … рошавата коса, покашля, шкембето му се тресе в такт с кашлицата и е много, ама много отегчен.

А пък Баджака е много лют. Тия протестиращи и на нея ѝ клатят столчето, мамка им. Пита Валентин Радев, бившият Ни вътрешен министър:
– Един от патриотите каза, че на тия протести сички са лумпени. Лумпени ли са?
– Е не, не може така да се каже, от мен няма да чуете такива думи, ама има много такива, повечето са такива, но аз не го казвам…. Малките хора обсъждат реплики, големите хора обсъждат идеи… Аз имам много идеи, ама ….

Връщаме се на Нова. Извадиха базуката, Стелта, БТР-а, и танковете да дойдат…. – сестрата на Боби. В студиото настана голяма радост. Много хубаво са я снимали, на флу. Операторската работа и саундтрака са направо за Оскар. Сестрата на Боби е десидент, не я избрали за директор на Шейново, щото е сестра на Боби. Пита я софиянското дете има ли Боби кусури. Базуката се замисля, поглежда тъжно, но твърдо и отсъжда:
– Да, има! Много е добър и доверчив и вярва сляпо в приятелствата!

Разбрахме още, освен за добротата, че много искат да се прегърнат брата и сестрата, но не можело, щото Боби има извънредно важна мисия и е непрекъснато на коня, препасал сабя – препуска по света и у нас в стремеж да опраи глобалните работите. Стана ми много мъчно за тях….
Мъка, мъка.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *