Яяя......

На гости от третата планета

Публикувано

Много смях с кацането на нашата делегация в САЩ. Едно пусто летище, десетина човека и едно червено килимче. Само дето нямаше от ония търкалящи се храсти и музика на Енио Мориконе, която да подчертае атлантическата ориентация на мероприятието.

Слиза Баце, закопчал си копчето на сакото. Много изискано. Тия копчета ще са зашити с някакъв свръх здрав конец от въглеродни и композитни материали, мама му стара, инак не знам как няма да се скъсат под напора на такива телеса, пред които кит би изглеждал като болен от анорексия, и да убият някой агент на Сикрет сървис насреща. Обаче как да е.

Слезе по стълбата и започна да се здрависва, подпирайки ги с лявата ръка бодряшки. Въздържа се дипломатично да ги омачка и да ги плесне зад врата. Инак личеше, че много му се щеше. Зад него още един, още по-голям кашалот се изхлузва с корема напред и влачи дисагите с ценностите си. Бедна ми е фантазията да мисля за съдържанието им, но определено ще са безценни, тъй щото, когато някакъв посегна да ги вземе, нашият много се смути и щеше да стане въргала, ама се усети, че се намира в много съюзническа страна и му ги даде. Със сигурност после ги е мислил много.

Останалите щъкаха наоколо нелепо и понеже бяха далеч по-слаботелесни, рискуваха да ги отвее вятърът.

Като приключи с пет-шестте здрависвания с делегацията по посрещането, Баце се огледа за Тръмп и понеже нямаше музика, фанфари и войски да му правят шпалир, се почувства някак неловко и взе да се суети. Опипа си носа, завъртя се насам-натам, така с празни ръце дали да не вземе някой куфар, но го насочиха към бронирания джип на Сикрет сървис, нали и той все пак успя да се ръкува с колегите шофьори. Аха да омачка онзи с цайсите, който му държеше вратата, ама той беше железен и не се поддаде на такива хватки. А и беше гледал с какъв каратяга си има работа в Корея и не посмя.

И Баце се сгъна и влезе в огромния джип, който обаче определено изглеждаше, че ще му е тесен в раменете. И в ханша. И въобще. И тук видеото свърши и ме остави в недоумение как другият – по-големият кашалот се е намъкнал в джипа. Сигурно са викали по-голям транспорт, щото не виждам как ще стане работата. Но предчувствам, че най-голямото шоу тепърва предстои.

Армен Попов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *