Виктория Тинтерова

На опера с принц и други такъви аристократии..

Публикувано

Пък снощи, в новините на Бнт имаше един прелюбопитен репортаж. За операта „Пепеляшка“ дошъл чааак от Френските земи истински принц.

Шарл-Филип Орлеански, дук Анжуйски и 30-членна делегация.

За първи път, викат, на опера в София е бил истински принц. За делегацията нищо не казаха.

Малко ни го прожектираха принца. Принцът изглежда малко с ишиас. Хроничен. Леко подпухнал. Ама аз не познавам принцове, та не знам как изглеждат принцовете като цяло и по принцип… Само по телевизора съм виждала… Един-двама.

Чарлз, например е малко грозноват за моя вкус, ама нема му се назландисвам, ако рече да ме земе, нали… Няма да придирям.

Като се разрових, че му бях забравила името, видях, че всички сайтове и вестници са се много зарадвали на принца. В единия материал видях, че принцът бил силно привързан към … републиканското управление.

Аз казах ли ви оня ден да си направим една аристокрация?Така може би, ще почнат да идват по-често принцове и принцеси, а пък що не и някой крал?!

Например: Граф Бойко дьо БанкЯ, рицар на лентата на МагарЕтата, внук на дьо Дедо си, първи наследник на Зайчарника, собственик на магистралите и графиня ЦецА ДраганскА, канят негово височество принц Чарлз.

Програма:

Първи ден:
Посещение на Магнолията, вечеря в Зайчарника.

Втори ден:
Обикалка на строежите по девствените земи на Граф дьо БанкЯ и посещение на хилядите заводи. Тържествена програма, изнесена от крепостните. ХорА и оркестри на мургави крепостни. Интервю при маркиза дьо ГалА и игра на познаваница на думи.

Трети ден:
Посещение на мач на Бистришките тигри. Вечерта – посещение на Магарешки бал и гадаене на пъп с контеса Алена.
Дрескод – анцуг с навити крачоли и червена фанелка, обувки – свободно… За жените – дантелени джемпъри.

Меню на официалната вечеря: Филии с мас, пръжки с лук, задушени зайци, кебапчета и шкембе чорба. Домашна ракия от графство Банкя. Джанковица.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *