Виктория Тинтерова

На палачинки и доноси в събота

Публикувано

Докато правех палачинки за семселето, чух Баджакова и онзи бизнесмен, с квадратната прическа да си говорят.

Той:
– Аз сложих кутии за анонимни сигнали в завода си, да могат работниците да се оплакват, без да се притесняват… Отначало ме псуваха, а после почнахада ме фалят…

Баджакова се много зарадва на това нововъведение:
– О, чудесна идея за тази кутия….

Е такива антикомунисти аз най-обичам! Дето обичат кутии за анонимности, камери навсякъде и тридневни, напоителни репортажи за ужасно лоша учителка, която пийнала!

А сега, внимавайте!
Бъдете много осторожни, драги зрители!
Преди мноого, мноого години, когато бях около 4 годишна, мама и татко отидоха на гости на чичо ми, който работеше в Сирия. С кораб. От Варна. Тъка-тъка по много известни градове, докато стигнат до Сирия. Нямаше ги близо 3 месеца. В този период за мен баба ми е казвала:
– Две палави момчета съм отгледала, но такова чудо не бях виждала….

Катерела съм се по всякакви дървета, непрекъснато съм падала, люлки, пързалки, били сме абонати на Пирогов… ядяла съм фасове и огризки от ябълки от пясъчника, въобще – мамата си трака! За сметка на това съм била ужасно злояда и нищо не съм искала да ям ни вкъщи, ни никъде. В помощ на баба и дядо, мобилизили от Бургас леля Анка, най-голямата сестра на баба.
Тримата възрастни, именно и заедно, както би казал Хемикян, не могли да ме накарат да ида на детска градина още първия ден.

И така райски съм си живяла 3 месеца вкъщи, а баба, дядо и леля Анка, когато се върнали родителите ми, имали напълно изтощен вид и дори с невъоръжено око се виждало, че са отслабнали. Дрехите висяли връз тях като расо на поп. Донесоха ми много хубави играчки, тях помня съвършено ясно, ама за тях ще ви разкажа някой друг път…

Казах ли ви да внимавате?! Е това е нещо като басня на Езоп за това как много лесно едно малко, все още глупаво същество може да побърка цяла една стройна система, изграждана десетки години, да я изсмуче и да я превърне в пихтия….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *