Виктория Тинтерова

Необикновените приключения на Карик и Валя по български

Публикувано

Ето как си представям аз нещата:
борисов и компанията от пиари около него имат няколко тайни малки стаички, в които прибират разни типове и типеси и ги вадят по трима-четирима на периоди. Циклично.
Любимата ми детска книга по едно време беше историята за Карик и Валя, които пийнаха от едни капки за смаляване, изобретени от съседа им професор Енотов и станаха съвсем, съвсем малки…. Те, типовете, нямат нужда от такива капки, защото и без това са толкова нищожни, че ако не бяха от кохортата, която ни тормози, никога не бих ги забелязала. Ще попитате – тогава защо беше това за Карик и Валя? Ми за да вмъкна в разказа колко съм ентелегентна. Имайте предвид, че тая група хора имат общо 1 гънка в многобройните си мозъци и тя е как да си тъпчат чекмеджетата с … неща. За тях важи старият виц, дато много харесвам:
– Ти коя черта харесваш най-много в мен? -питал един приятеля си.
– Тая, дето ти разделя гъза на две.

Та мине не мине, вадят по трима-четирима и ги пускат по телевизорите да приказват. Глупости да приказват. Безсмислици и лъжи. Сега на ред е ТКП, Т.Б. и Деската. После ги прибират и вадят Харалан антрополога и дариткова. Впрочем, забелязали ли сте как Дариткова си мести главата за части от секундата наляво и надясно, с много малка амплитуда? Много е впечатляващо, ако не сте, обърнете внимание. Има нещо кинематографично в това движение, нещо което напомня на ням филм с Бъстър Кийтън… Или на богомолка, която си търси любимия… Тъга,обвинение и помръдване….

Самият борисов ни го прожектират като холограма и е неуловим за всякакви мисъл, разум или чувство, присъщи на човешко същество. Няма характер, няма черта…. нищо няма там, в холограмата, нищо, зеро, ниенте, нихт арбайтен. На китайски /традиционен/, за някой, който не ме е разбрал – 沒有. Нищо там не работи. Абсолютна авария, която за нас се оказа по-фатална от Фукушима и Чернобил, взети заедно.

***

А Николаев вика, че Президентът не можел вече да си приказва с борисов, след всичко, което бил казал срещу правителството.
А бе, Николаев, ти чу ли какво каза борисов за Президента? В едни други времена, още преди месец, когато излезе Оня запис с тъпата и умната глава, щяхте да прожектирате как Президентът вади оружие от кутия в Борисовата градина и … там квото е станало с Пушкин. Ах, представих си тулупа, срещу стройния президент и как му треперят гащите и как би окалял терена, ако ме разбирате. Та, Николаев, както и да го въртите и сучете в Нова, диалог с подобен на борисов тип може да има само един и той не е с думи. Това е все едно да идеш в зоологическата градина и да се опиташ да говориш с белите мечки. Впрочем дори това би било по-възможно…

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *