Искра Веселинова

Не се страхувайте, ще пораснем!

Публикувано

Не се страхувайте, ще пораснем!
Ще преживеем всички национални страдания. Правили сме го. Неведнъж. Ще свикнем да бъдем свободни. Ще спрем да се снимаме в снизходителните прегръдки на Вождове, ще се отучим да търсим одобрението в презрителните им усмивки, ще се научим да искаме от тях повече, много повече.

Младежите ще разберат, че да членуваш в младежката организация на която и да е партия е обида за тях. Ще се научат да не търсят облаги, защото в душата на всеки човек, без изключение, има едно търсене на връзка с прекрасното Божествено присъствие, с тишината на правдата и доброто.

Ще се научим да бъдем гневни, когато трябва и благи, когато е нужно.
Ще надскочим ниската летва на фобиите и омразите.
Ще обърнем поглед към бъдещето. Защото нито животът, нито Божият свят свършват с нас, след нас идат други и ние трябва да им оставим светло наследство. Сигурна съм, че така са мислели онези, които в тайни съзаклятнически нощи, в дописки по вестници, в събиране на съмишленици и оръжие, осъществиха Съединението. Мир на светлите им, чисти души!

Дано да ни е дадено да бъдем не просто по-добри хора, а по-добри българи. Стига сме писали с мрачен патос, че не, няма да си честитим Съединението, защото… Всяко едно „защото“ го направихме ние. И докато мазохистично се наслаждаваме на собственото си измислено безсилие, докато нискочели хоминиди ни учат как да живеем, ще е все така. Но и това ще мине.

Ако не ние, хората след нас, ще се научат да бъдат свободни, честни и верни. Затова, да не скверним паметта на великите преди нас. Да се смирим и да бъдем благодарни. Ако сме малки, виновни сме си само ние.

Искра Веселинова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *