Виктория Тинтерова

Не съм от тях, бате Николаев…

Публикувано

Николаев и Богомил са като селски клюкарки на пейката пред местната поща.

Ти чу ли кво станало? Едно дете го оставила Бърза помощ… Чакай аз да каже за момичето, дето го намерили… А пък аз чух за една катастрофа, ааа доналд тръмп…ама пък една е изчезнала – прала пари.. чакай, чакай аз да ти кажа, мойто е по-гадно…

От време на време се появява един, който е Момиче на времето и вика – времето е отвратително, няма лято и си е ебало мамата от реки… да да, допълва Ник…това не е лято…чакай да ти кажа нещо смешно – виж едно прасе как прескача… Абе, недей така
/Богомил/ оградата не е чак пък толкова тъпа, ся ти недей така с герб, че тук ми харесва, имам си и таблет… Сега ще ти разкажа едни работи за едни загинали хора…. Малко кикот… Пак тръмпи… Ти чу ли кво става във Венецуела, ей голяма бедност там. Пък да ти кажа за едни деца, дето разхвърляли… Важните неща, дет са ги решили тръмпи и ишиаса, ще ги претупаме, щото са скучни…

….Ох, аз да бягам, че съм турил един боб. Ти днес кво ще готвиш?
….Ааа, нищо, имам от вчера праз с ориз….Ама мисля да опера… Ти с кво переш? Ох, трябва и да се боядисам, че виж как съм се запуснал.

Казвам ви, за 30 минути си смениха настроенията поне 5 пъти – много тъжно-тъжно-смешно-шеговито-тъжно-много тъжно-много много тъжно-смешен клип-наводнение-говорещ папагал-пожар, ама без никакъв преход. Сякаш са се намазали с С200 и човешките драми се хлъзгат по тях.
Тия работи ви ги разказвам, не защото обичам клюките, не, в никакъв случай, а за да си обясним поне малко, поне ню-ню, картинката с овцете, козите и прасетата, с ниските ни доходи, със съсипаните пътища, безработицата и отчаяните хора по селата. ИзЯсни ли ви се? Като ни смацафурцат така от сутринта по новините, вече нямаме сили да мислим.
За да е съвсем зловонна тая медийна каша, рекламират едно, в което някаква, очевидно не до там нормална жена спяла с някакви покойници в леглото. В смисъл – лягала да спи, не нещо съвсем така… Ще ни го прожектират в събота.
Не гледайте телевизии. Толкова е тъпо, че няма накъде повече..
Едно от най-големите достижения на човечеството го превърнаха в отвратително, долнопробно, гнусовато средство за манипулация.
Тва е положението.

Приятелка допълни телевизорния обзор:
„Две гръцки близначки, и двете на 9 години“
„Една българка за пръв път вижда дома си така. Изгорен“
Не гледам аз много внимателно…

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *