Виктория Тинтерова

Новата Нормалност

Публикувано

Имало едно време една Нормалност. Тя си ходела насам-натам нормално, надничала си тук-там, хихикала се на разни глупости, въобще – живеела си нормално, както си живеят Нормалностите.

Веднъж, в един дъжд се спънала в едно паве, пльоснала се в една локва, ударила си коленете и се оплескала до ушите в кал. Минал един тип, видял я, помислил си – егати как се е смачкало това, боклук… и я изхвърлил в кофата. Прибрал се типът вкъщи и чул, че е изчезнало нещо. Заслушал се – ха, Нормалността била изчезнала! Почувствал се гадно и взел да търси да ЗАкупи нова.

Този тип много обичал да закупува неща, да реновира сгради… На 100% много обичал… Зяпал в магазините наоколо – няма. Опитал в Лидъл, Била и Кауфланд – няма. Имало примоции на какво ли не – на тоалетна хартия, прах за пране, италиански дупета от салам в италианската седмица, боб, пилета с изтекъл срок… и т.н. Проверил и в интернет. Емаг предлагали разни намаления на тостери, разни сайтове за мебели намалили масите от 1999 лева на 1600, бюфетите от 3600 на 3559 лева….. Даже се съблазнил типът и си купил хладилник с транспортни дефекти за 290 лв., 60 литра, без гаранция. Обаче Нормалност – не, няма и няма.

Натъжил се типът. И ха, един ден, открил една мъничка Нормалност в китайски сайт от Кантон. Стояла си  между  маратонки Адибас и сутиени, които намаляват оптически бюста. Веднага я поръчал и тя пристигнала след 38 дни. Отворил той кашона, а отвътре му се оцъклила Новата Нормалност.
Цък и изкочила в хола.

Новата Нормалност имала само един крак, че и бил съвсем къс и крив, самата тя била космата и възмургавичка, но пък имала 10 ръце и 234 пола. Цялата била овъртолена в полове. Въобще напомняла  много на Кадавъра на Вибегало… Обичала да граби неща, да яде и да пие. Китайското работниче, дето я сглобило, работило по чертежи и упътвания от стотици страници на хора от цял свят и накрая съвсем се объркало. По едно време му писнало, завило последното болтче, но му останал цял кашон с части. Казало си – ДМЕПЛ на китайски и я качило в сайта.

След като се огледала, Новата Нормалност се загледала в телевизора, видяла едно репортажче от някакво училище, възторгнала се и отлетяла през прозореца и праааааво в телевизията. Разцелувала репортерката, хемикян, Николоаевилора, Кантарджиев, Мутафчийски, тома биков, артистите, директорите на училищата, 1 социален антрополог, излекуваните от ковид елити, пътем шибнала един шамар на едно първолаче без маска…., а като видяла Гала направо изпаднала в екстаз и телешки възторг. Ся не мож я мръдна от телевизорите.

––––

Софи Маринова, интервю за Гала:
– Новото ми пиарче живее в Лондон. Тошко се казва….
– Купих на Лоренцо за рождения ден нова кола….
Гала:
– Много я тая обичам Софка, тя е от породата на изчезващите хора …..

Ех, гала, гала!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *