Виктория Тинтерова

Новините от света и около него

Публикувано

Новините от света
В Германия направили нещо направо фантастично, възхитително, прекрасно, красиво и изумително – турили жици на една магистрала, за сега само на 1-а, та тировете да се зареждат с ток, пътувайки. Начи като тролей. На мен ли само ми се струва налудничаво, при положение, че Европа е опасана от железопътен, съвършен транспорт или пак съм зла и тъпа? Не само в мигранти ще се овъртоли Старата дама, ами и в жици. А аз си мислех, че човечеството поумнява. Така ми бяха обещали Клифърт Саймък и Айзък Азимов в детството… Много лъжат тия хамериканци още от време оно, времето на моето детство.

Новините около света
Тук всеки ден сменяли цените на тока за промишлеността. На това му викат явно политики – днес евтина политика, вчера – скъпа, утре – още по-скъпа. Имало даже един ден, в който токът ни бил най-скъп от на всички в Европа. Това е специална политика, екстра, така да се каже, та да се почувстваме и ние значими и важни, а не да се влачим все на опашката. Криб-мриб и барабип се много оплакват, викат, че като се увиличи тока, се намаляват заплатите, жал им е за вас. Ми да, прави са, като не намалиш заплатите, по-дълго ще отделяш от залъка си за Майбах. Тук стана една малка обърквация – ся кой по ни прецаква? Крибовете или правителството? Или и двамата…Или – и трите, дядо попе….

А сега – малко предизборни работи. Агитации и прочие любезности, но трябва да внимавате!
– Ние сме за!
– Ние сме по за!
– Неее, вие не сте за!
– А вие сте непрекъснато против!
– Да бе… ние винаги сме за, даже и когато сме против!
– Нас ни изберете, щото когато сме за, тогава сме и против и така ще вървим и напреде и назаде, за да е по-интересно.

А пък новините отделиха днес много време за Москва, защото имало вечерна буря там и светкавици. Вчера почти нищо не казаха за там, защото нямаше буря и светкавици.

Времето.
Времето днес ще е преобладаващо. Носете си новите дрехи!

П.П. Хекимян, като един виден икономист, вика, че ако се повишат заплатите и пенсиите всичко ще се срине.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *