Виктория Тинтерова

Новинки и лизозоми

Публикувано

Новинки

Ако сега се събуждате, останете тук, ако не – пак останете. Дето се казва:
Който разбира, тук се спира!

Новините за Божков  почват така:
– Обвиненият в 18 престъпления Божков….
Прилича на онова свидетелство – тряяс и замирисА на кур!

Но пък, гледам, колко е трудно да си направиш свинарник с 3 прасета, а па за 6 направо не е за разказване! Открих им пропуск, обаче – трябва да се пита Гергов първо. Първо – Гергов и  после метрите и ямите за заравяне на трупове ….На прасетата, които биха могли да умрат, вие кво си помислихте?! По-лесно е да построиш подпорна стена с РЗП 4000 м, асансьори и ресторант на брега на морето.

Иначе, за да идете в Гърция на плаж в неделя от 10 до 17 часа, трябва да сте си платили всички глоби. И тук открих пропуски – и данъците, осигуровките и здравните, също водата, тока, парното и вноската за чистачка в блока. Иначе – не, никва Гърция!

Шефът каза, че ще връща на парнаджиите пари. А на нас, дето сме с ток? И ние искаме някакви връщаници! Иначе не го признавам!

Томето е една лизозома.

(Лизозома: Клетката, подобно на мафията, има своите „чистачи“, които унищожават ненужни вече органели или заплашващи структурата вредни елементи. Тези чистачи се наричат лизозоми.)

Има и скандал с боновите ни книжки, но нямам представа какъв. Просто скандал…. Прост скандал.

Ревизоро вика, че има боклуци за горене, колкото китайската стена. Ударихме ги в земята кетайците! Комунисти такива! А ние можем да организираме туристически обиколки за нещотърсачи и любители на силни усещания. С тАкси в евро, гидове, автобуси, да се продават типичните за България кебапчета  на скара, бира, облак… и момета в народни носиЙ да посрещат туристите с погачи. Въобще да представим родината, както трябва.

И накрая една съвсем практична новина – открих как да преборим сълзите при рязането на лук – белите бързо, режете още по-бързо главата лук на две и я поставяте в купа с гореща вода. Изчаквате дес’тина минути и готово. Сълзите от новините още не съм открила как да се преборят. Дистанционното не е опция, те продължават да си съществуват.

Але-хоп, както казва Кърт Вонегът…
Фарс или никога повече самота.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *